Nom de la noticia

20 Octubre 2016

Senserrich: "Amb la llei del Codi Tributari posem els fonaments a una estructura d'Estat"

La diputada de JxSí ha denunciat que “a causa de les impugnacions dels intents de política fiscal, els catalans deixem de tenir més de 700M€ l'any”

“Amb la llei del Codi Tributari posem els fonaments a una estructura d'Estat”. Amb aquesta contundència la diputada de Junts pel Sí Maria Senserrich ha defensat el posicionament del seu grup davant aquesta proposició de llei, que ha de permetre la creació dels organismes que configuraran l'administració tributària catalana.

Senserrich ha fet un breu però necessari anàlisi de la situació actual de les finances de la Generalitat i ha afirmat que “ens trobem amb una situació perversa on depenem d'un model de finançament caducat des del 2014, a causa d'un nou incompliment de l'Estat espanyol, on el 85% dels ingressos no els gestionem des de Catalunya, on l'Estat s'emporta el 8% del PIB català, que representa el pressupost d'un any en educació, sanitat i serveis socials, i on la discrecionalitat política ens obliga a dependre del FLA”. “A més – ha seguit la diputada –el govern espanyol presumeix d'haver-nos deixat 50.000M€, dels quals ja hem tornat 1.800M€ d'interessos, i que a canvi ha rebut dels catalans 344.000M€ des de 1986 a cost zero!”, ha denunciat. La diputada ha afirmat que “amb les constants impugnacions a tots els intents de tenir una política fiscal pròpia, els catalans deixem de tenir 700M€ l'any”.

Maria Senserrich ha afirmat que amb aquesta llei “seguim el mandat democràtic del 27S” i ha afegit que “tenim molt clar quin model d'hisenda volem: eficient, eficaç, moderna, amb vocació de servei, de cooperació, que garanteixi la seguretat jurídica i que redueixi el frau fiscal”. La diputada ha explicat que una de les novetats de la llei és el format de Codi que permet “reforçar la seguretat jurídica, tenir una coherència normativa i una rigorosa ordenació i sistematització del dret tributari”.

Una altra novetat de la llei és la presentació de quatre institucions i organismes que, per la diputada Senserrich, “han de constituir el que ha de ser l'administració tributària de Catalunya: l'Agència Tributària de Catalunya, la Junta de Tributs, el Consell Fiscal i l'Institut de Recerca fiscal i estudis tributaris”.

Finalment, la diputada ha subratllat que “som ambiciosos i volem construir una hisenda exemplar” i n'ha subratllat els trets característics “vocació de servei, facilitació i foment del compliment voluntari, lluita contra el frau i l'evasió fiscal, promoure la confiança envers el sistema fiscal, seguretat jurídica, garantia d'atenció i resolució, conscienciar de la importància del compliment voluntari, promoció de bones pràctiques, servei de qualitat i innovació, i transparència i rendiment de comptes”. “Amb la construcció de l'administració tributària catalana – ha afegit la diputada – creem l'instrument essencial per tenir unes institucions i serveis dignes i de qualitat per a tots els ciutadans, i poder ser així un país modern, pròsper i just”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies