Nom de la noticia

29 Juliol 2016

Senserrich i Torrent: “Avui complim amb el compromís del 27S presentant la Proposició de Llei de l'Administració Tributària”

Els diputats de Junts pel Sí destaquen que es tracta del “primer pas del que ha de ser la futura hisenda catalana” amb la plasmació d'un model "modern, eficaç, eficient i que estigui al servei dels ciutadans”

Junts pel Sí i la CUP han entrat al registre del Parlament de Catalunya la Proposició de Llei de l’Administració Tributària de la Generalitat. Els diputats Maria Senserrich i Roger Torrent, representants de JxSí a la ponència redactora, han remarcat que “avui complim el compromís que ens van donar les urnes el 27 de setembre presentant aquesta proposició de llei”, en una setmana en què també han estat aprovades la Llei de l'Agència Catalana de Protecció Social i les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. Senserrich, que ha posat en relleu la feina feta durant els tres mesos que fa que es van iniciar els treballs en ponència, ha assegurat que aquesta llei “és l’estructura d’Estat econòmica més gran que tindrem i ho volem fer molt bé” i ha destacat la voluntat del grup de tenir “un model diferent al model ineficient de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, ha explicat que en la proposició de llei s'ha plasmat “un model modern, eficaç, eficient i que estigui al servei dels ciutadans; un model de confiança i cooperació amb tots els ciutadans” que garanteixi “la seguretat jurídica i transparència”.

Senserrich ha refermat que aquest “és un primer pas del que ha de ser la futura hisenda catalana”. “Als que tenen esperança que tot això sigui una realitat, dir-los que avui fem un pas més”, ha reblat. En aquesta línia, Senserrich ha ratificat que “ara tenim les estructures i coses tan innovadores com un consell fiscal”, un organisme que no existeix a l’Estat espanyol, ha explicat, i que pretén emmirallar-se en països avançats com Austràlia, Àustria o Dinamarca. “Volem un model en què hi hagi un consell fiscal, que sigui una confluència entre l’administració i els professionals del sector”, ha concretat. En aquest sentit, Senserrich ha assenyalat que amb aquesta proposició de llei “hem assentat les bases d’un bon model, i ara haurem de treballar perquè durant el segon semestre es faci el procediment parlamentari pertinent perquè esdevingui una llei definitiva”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies