Nom de la noticia

14 Juliol 2016

Senserrich: “La nostra voluntat és construir una Hisenda pròpia que superi el feixuc i ineficient model espanyol per tenir un model de proximitat i preparat pels reptes del futur immediat”

La diputada celebra l’acord assolit sobre la situació de les oficines liquidadores per “crear una comissió que generi un debat entre treballadors i Generalitat per veure quina és la millor solució i que sigui majoritària i de consens”

La diputada de Junts pel Sí Maria Senserrich ha valorat positivament l’acord i l’ampli consens assolit en la moció sobre l’Agència Tributària de Catalunya que incorpora un seguit de mesures amb “la voluntat de construir una Hisenda pròpia que superi el feixuc i ineficient model espanyol i tenir un model de proximitat, eficient, eficaç i preparat pels reptes del futur immediat”. En aquest sentit, i sobre el conveni amb les oficines liquidadores, ha celebrat l’acord que aporta una “solució positiva per aquest col·lectiu” ja que demana “crear una comissió que generi un debat entre treballadors i Generalitat per veure quina és la millor solució i que sigui majoritària i de consens”.

Senserrich ha explicat que el model actual consta de tres nivell d’administració tributària: l’administració estatal, l’agència tributària catalana i els serveis tributaris de les administracions locals municipals. L’agència tributària gestiona i recapta tributs propis i tributs estatals cedits a la Generalitat, dels quals la principal font d’ingressos són els impostos de Successions i Donacions i el de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats. Aquesta feina la realitzen les oficines liquidadores, que són 53 oficines més de 300 treballadors amb un conveni per aquest servei. Senserrich ha assenyalat que “donen servei de proximitat, atenció al client, amb valor afegit al servei dels contribuents i d’altres professionals com advocats, oficines”, etc.

La diputada ha apuntat que “la situació del conveni amb els registradors i les oficines liquidadores ha d’evolucionar i avançar però s’ha de fer amb garanties als contribuents, garantia d’un bon servei, garantia equilibri territorial per assegurar la igualtat oportunitats i les garanties de qui fa aquest servei”. Finalment, Senserrich ha afirmat que “ens cal un pla de desplegament de l’Agencia Tributària, en el què el Govern està treballant i que s’ha compromès a venir a explicar al Parlament, al territori i als treballadors afectats”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies