Nom de la noticia

10 Febrer 2016

Simó: "Desplegarem la LEC i treballarem per establir les bases d'un sistema educatiu propi de la República Catalana"

La diputada de JxSí aposta per una escola catalana “inclusiva i d'èxit educatiu”

La diputada de Junts pel Sí Anna Simó ha explicat aquest dimecres que l'actual legislatura ha de servir per desplegar la Llei d'Educació de Catalunya i la de la Formació Professional, que no estan implantades en totes les seves potencialitats. “Hem de desplegar la LEC i la llei catalana d'FP per davant de la LOMCE, perquè no volem les limitacions que es deriven d'un estat que és hostil amb l'educació catalana, aprovant lleis com el decret Wert”, ha dit Simó en la seva intervenció davant la comissió d'Ensenyament, en què la consellera Meritxell Ruiz ha presentat les prioritats del seu departament.

Paral·lelament al desplegament de la llei actual, però, la diputada de JxSí ha defensat que cal fixar els fonaments del futur sistema educatiu català. “Volem aixecar la mirada i establir les bases d'un sistema educatiu propi de la República Catalana, amb totes les competències. Una escola catalana que volem que sigui inclusiva i d'èxit educatiu”, ha explicat. Per aconseguir-ho, la diputada ha llistat algunes propostes programàtiques de JxSí, que inclouen la lluitar contra el fracàs escolar; el suport de l'Administració a les pràctiques d'innovació i a les noves exigències de l'autonomia dels centres; i el suport als centres, l'alumnat i les famílies que més ho necessitin per assegurar la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la inclusió, entre d'altres.

“Treballarem per generar confiances, amb rigor, una actitud atenta a la comunitat educativa, i diàleg i debat per arribar a consensos”, ha afirmat Simó.

La diputada de JxSí ha valorat positivament que la consellera Ruiz hagi anunciat que Ensenyament revisarà tots els protocols per als abusos sexuals, arran de l'escàndol de pederàstia de l'escola Maristes Sants-Les Corts, i ha celebrat l'anunci que les ràtios màximes de P3 seran de 25 alumnes, i que es reduiran fins a 22 i encara més en els centres i barris amb dificultats, així com el treball entre administracions a les aules territorials de planificació de l'oferta de preinscripció escolar respecte l'oferta de P3.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies