Nom de la noticia

18 Gener 2017

Simó: "Hem de continuar la batalla per prioritzar les polítiques que impactin sobre l'atenció a l'alumnat"

La consellera Ruiz ha subratllat que el fet que el 20,31% del pressupost 2017 es destini a Ensenyament demostra que és una prioritat pel Govern

La diputada de Junts pel Sí Anna Simó ha explicat aquest dimecres les dues grans prioritats del departament d'Ensenyament: “continuar la batalla per prioritzar les polítiques que impactin sobre l'atenció a l'alumnat; i reforçar el suport allà on més es necessiti, és a dir, donar una atenció asimètrica, no homogènia. És així com entenem que millor podem superar la migradesa de recursos que patim”, ha dit la diputada durant la comissió d'Ensenyament, on s'han tombat les esmenes a la totalitat als pressupostos del departament. Una migradesa de recursos que han constatat tant la diputada com la pròpia consellera Ruiz, que han assenyalat que “els recursos són insuficients per l'ambició les necessitats del Departament”.

En aquest sentit, Simó ha subratllat algunes de les principals partides del pressupost d'Ensenyament, com l'augment de docents pels centres d'alta complexitat i l'increment de la partida de vetllador; l'augment de 12 milions d'euros en beques menjador; les millores en la substitució el personal; i la pujada de tres milions d'euros de pressupost destinats a formació.

“S'han d'anar recuperant les condicions que millorin la qualitat educativa, però més que tornar enrere, al 2010, s'ha de mirar endavant, incorporant en el debat sobre horaris escolars i lectius nous conceptes com el de la reforma horària”, ha afegit la diputada. Simó ha acabat la seva compareixença gent una crida a tots els grups parlamentaris a “treballar a fons per cosir unanimitats, en benefici de l'atenció a l'alumnat i de la qualitat educativa”.

La consellera Ruiz, per part seva, ha explicat que “el país dedica un 20,31% del pressupost a Ensenyament. El 2010 era el 19,9% per tant continua sent important”.​

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies