Nom de la noticia

30 Novembre 2016

Simó: "La LOMCE es va fer per acabar amb el model d’escola catalana. Cal derogar-la: ni congelar-la ni esmorteir-la"

La consellera Ruiz ha lamentat la manca de voluntat de diàleg de l’executiu espanyol

La diputada de Junts pel Sí Anna Simó ha preguntat aquest matí a la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, sobre els resultats de la darrera conferència sectorial d’Ensenyament, després que el nou govern espanyol hagi declarat la seva voluntat de mantenir “una entesa i un diàleg constructiu” amb Catalunya.

“La LOMCE es va fer per acabar amb el model d’escola catalana. Cal derogar-la: ni congelar-la ni esmorteir-la, perquè la LOMCE és pedagògicament nefasta i empobreix l’educació de l’alumnat”, ha dit la diputada Simó, recordant que el nou executiu espanyol no té majoria al Congrés per mantenir la LOMCE.

“L’empobreix perquè, per exemple, planteja l’avaluació no com una eina d’aprenentatge i diagnosi com fa la LEC i com es plantegen les nostres proves d’avaluació per competències, sinó com una cursa d’obstacles en què els alumnes passarien més temps reproduint el que memorísticament han “enregistrat”, que participant en el seu procés d’aprenentatge”, ha explicat Simó, lamentant que la llei espanyola plantegi l’avaluació com un mecanisme de control per garantir que Catalunya apliqui uns currículums “centralitzats, uniformadors, gegantins i allunyats de l’escola avançada que volem”.

Simó l’ha contraposada a la llei catalana, la LEC, aprovada fa set anys: “Un marc legal que té com a objectius bàsics per a una bona formació de l’alumnat la inclusió, la integració, la cohesió i la immersió lingüística”.

La consellera Ruiz, per part seva, ha lamentat que el diàleg fos inexistent a la conferència sectorial. “L’actitud de diàleg va ser la del govern de la Generalitat però no hem vist que fos la de l’Estat. Seguirem exigint que es respectin les competències i que es derogui la LOMCE”, ha dit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies