Nom de la noticia

18 Maig 2016

Simó: "Volem un debat per establir els fonaments de la futura llei catalana d'educació amb exclusivitat de competències"

La diputada de Junts pel Sí Anna Simó ha defensat aquest dimecres la necessitat de fer un “debat de país, obert a tothom” entorn al model educatiu a Catalunya, “un debat per establir els fonaments de la futura llei catalana d'educació, amb exclusivitat de competències”. En aquest sentit, JxSí defensa que Catalunya necessita treballar per un nou pacte nacional per l'educació que serveixi de base per a una nova llei sense limitacions competencials autonòmiques, i no modificar l'actual Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

“Vam elaborar un programa de candidatura i volem complir-lo, no hauria de semblar estrany que fem el que ens hem compromès a fer: mantenir la LEC -per tant, no derogar-la, desenvolupar-la -per tant no derogar-la-, i mentrestant treballar per la futura llei del nou país”, ha dit Simó durant el debat al ple del Parlament de la ILP del sistema educatiu de Catalunya.

“Si aquesta ILP vol substituir la LEC per una altra llei autonòmica set anys després, com pot ser un bon punt de partida per a un debat que ha de facilitar la necessària estabilitat del sistema educatiu? Ni per al futur model educatiu del nou estat. Si aquesta ILP vol recentralitzar competències locals i homogeneïtzar el sistema educatiu, com pot ser un bon punt de partida per a un debat homologable als debats que s'estan produint arreu d'Europa? Dir que els centres concertats són una anomalia i una herència del franquisme no pot ser un bon punt de partida per a un debat que busqui consensos, que són els que faciliten l'aplicació de canvis que perdurin suficientment en el temps”, ha afegit la diputada.

“Hem de fomentar el paper de l'educació com a instrument superador de les diferències culturals i socioeconòmiques. Aquesta és la gran assignatura que hem de debatre”, ha conclòs Simó.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies