Nom de la noticia

27 Juliol 2016

Solé: “Les necessitats creixents dels col·lectius més vulnerables requereixen un model públic i integral d’atenció”

La consellera Bassa ha explicat que hi ha 109 Contractes Programa arreu del territori

El diputat de Junts pel Sí Bernat Solé ha preguntat aquest matí a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, sobre la signatura dels nous Contractes Programa de serveis socials, una eina de gestió que substitueix l'anterior sistema -basat en la convocatòria de subvencions- i que ha permès establir una relació més equilibrada entre les parts, caracteritzada per una coresponsabilitat del govern de la Generalitat i dels governs locals en la gestió, la prestació i la implementació dels serveis socials al territori.

“El Contracte Programa permet impulsar una relació de proximitat entre la prestació del servei social i la ciutadania, situant l'ens local al centre de la prestació efectiva dels serveis al territori, al mateix temps que engloba tant els serveis socials bàsics com els serveis especialitzats en matèria d’infància, famílies, gent gran i persones amb discapacitat”, ha dit Solé.

“La complexitat social i les necessitats creixents dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat requereixen un model públic i integral que garanteixi que qualsevol persona amb necessitats socials pugui ser atesa per aquest sistema”, ha afegit.

La consellera Bassa, per part seva, ha explicat que la Generalitat ha signat 109 Contractes Programa arreu del territori. “Volem passar del sistema assistencialista al sistema preventiu pel que fa a la protecció a la infància; volem estar al costat de les persones i de les necessitats socials d’aquest país”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies