Nom de la noticia

07 Juny 2016

Torrent afirma que “el TC ha entrat en campanya” amb una sentència que “avala el filibusterisme parlamentari del PP”

L’adjunt al portaveu de Junts pel Sí destaca “la celeritat” de la sentència que “arriba a tres dies per començar la campanya de les eleccions espanyoles per influir-hi”

L’adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent ha posat èmfasi en “la celeritat” amb la qual el Tribunal Constitucional (TC) ha emès sentència sobre els recursos d'empara presentats per C’s, PSC i PP per la decisió de la Mesa del Parlament de tramitar la resolució del 9N, i ha destacat que “casualment aquesta sentència arriba a tres dies de començar la campanya de les eleccions espanyoles per influir-hi”. Per Torrent, “el TC ha entrat en campanya” amb una sentència que el que fa és “avalar el filibusterisme parlamentari del PP”.

Torrent ha recordat que, en el seu moment, “el PP i el seu president Xavier García Albiol van treure pit d’aquest filibusterisme amb el qual retardaven constituir-se com a grup per tal d’evitar la celebració del Ple que va aprovar la declaració el 9N”. En aquest sentit, ha lamentat que el Tribunal “premiï” aquesta actuació i “judicialitzi la politica donant la raó als grups que volien que el Parlament ni tan sols pogués debatre i exercir la seva sobirania”.

El diputat de JxSí ha criticat que a aquesta judicialització, a la qual “ja ens tenen acostumats el Govern espanyol i el PP”, s’hi hagin afegit altres grups parlamentaris, que “els han seguit el joc a una manera de fer que dista molt de l’àmbit de la política i la democràcia que és on s’han de resoldre aquests conflictes”.

En un altre ordre de coses, i preguntat sobre pressupostos, Torrent ha assegurat que “respectem la metodologia de la CUP” i “treballarem fins l’últim moment perquè demà pugui seguir el debat dels pressupostos”. “El Govern ha posat sobre la taula uns pressupostos socials i sobirans i ara correspon a la CUP decidir si veta el debat i aquests pressupostos no es poden treballar o si es permet que es puguin treballar i, per tant, enriquir amb aportacions”, ha afegit.

Finalment, i en referència a l’agressió a dues simpatitzant de l'associació ‘Barcelona amb la Selecció’, el diputat de JxSí ha volgut “condemnar qualsevol agressió, vingui d’on vingui, sobretot si té components ideològics” i ha desitjat que “Els Mossos d’Esquadra detinguin els agressors i se’ls apliqui tot el pes de la llei”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies