Nom de la noticia

20 Desembre 2016

Torrent: "Aquests pressupostos són imprescindibles per les famílies d’aquest país, per la democràcia, i per construir la República"

El diputat de JxSí ha subratllat el caràcter social dels pressupostos, que dediquen el 74’7% de la despesa a partides com Salut i Ensenyament

El diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha mostrat el suport del Grup Parlamentari als pressupostos de 2017, que el ple ha aprovat continuar tramitant, després d’haver tombat totes les esmenes a la totalitat presentades per l’oposició. “Aquests pressupostos són imprescindibles per les famílies d’aquest país, per la democràcia, i per construir la República”, ha declarat des del Parlament, sintetitzant les prioritats dels comptes presentats pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras.

En aquest sentit, Torrent ha recordat que els pressupostos dediquen un 74,7% de la despesa a partides socials, com Salut i Ensenyament. “Això va de millorar les condicions de vida dels nostres conciutadans; això va de fer front a les necessitats del present que no poden esperar i de dibuixar el model de benestar que farem al futur”, ha explicat.

En segon lloc, el diputat de JxSí també ha subratllat que els pressupostos són una eina essencial per tenir “un govern fort que avanci cap a la independència”. “El 2017 serà un any decisiu. Serà l’any de la democràcia, l’any del referèndum. I necessitem els pressupostos per afrontar aquest exercici”, ha dit Torrent.

El diputat de JxSí també ha lamentat les eines amb què l’Estat ofega les finances de la Generalitat: el FLA, el càlcul a la baixa de les bestretes, un sostre de dèficit massa baix, i els impostos catalans que el Tribunal Constitucional ha anat tombant, impedint al Govern català que incrementi les possibilitats de finançament: “Tot això són proves que el suposat diàleg no existeix”.

Tot i que es tracta d’uns pressupostos expansius, Torrent ha recordat que encara no són els comptes “que es mereix l’esforç fiscal que fan els ciutadans de Catalunya”. “Són uns pressupostos autonòmics però són imprescindibles per poder-ne fer uns d’Estat, per superar els condicionants autonòmics i avançar cap a una República on el Govern pugui disposar totes les eines d’un Estat per millorar el benestar dels nostres conciutadans”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies