Nom de la noticia

21 Març 2017

Torrent: "Avui apuntalem el benestar de Catalunya i avancem en la culminació del mandat democràtic que ens van encomanar els ciutadans"

L'adjunt al portaveu de JxSí defensa que els pressupostos “són necessaris per afrontar el darrer tram de legislatura” i per “traslladar el creixement econòmic a les famílies del país”

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha defensat avui des del ple del Parlament que l'aprovació dels pressupostos servirà per avançar en el creixement econòmic i el benestar dels ciutadans de Catalunya i per culminar el mandat democràtic. “Avui avancem. Apuntalem el benestar de Catalunya i treballem per la cohesió social. Avui també avancem en la culminació del mandat democràtic que els ciutadans d'aquest país ens van encomanar”, ha afirmat Torrent. “Aquests pressupostos són necessaris per afrontar el darrer tram d'una legislatura que ens ha de portar a les urnes per poder decidir lliurement el nostre futur”, ha afegit.

“Aquests pressupostos tenen la voluntat de donar resposta a les necessitats del presentat i voluntat de donar resposta al futur”, ha defensat Torrent. L'adjunt al portaveu ha explicat que les xifres macroeconòmiques del país estan millorant, destacant l'augment de la inversió estrangera, les exportacions i el creixement d'un 3,5% del PIB, però ha afirmat que no n'hi ha prou perquè cal traslladar-ho a les famílies. “No n'hi ha prou que ​les dades macroeconòmiques siguin favorables perquè continuem parlant de desnonaments i atur. El nostre objectiu és passar dels números a les llars, de les xifres a les persones. Traslladar el creixement econòmic a les famílies del país”, ha dit.

En aquest sentit, Torrent ha defensat les importants millores que suposen els nous pressupostos. “1.300 milions d'euros més per destinar a escoles, hospitals, prestacions, etc. que poden servir per reforçar els pilars bàsics de l'estat del benestar”, ha afirmat. “Volem tenir tota la capacitat de decisió, no només per pal·liar els efectes de la crisi per construir la República social de dret. Per garantir drets socials no només necessitem competències, també recursos”, ha afegit.

Finalment, Torrent ha lamentat el paper que està fent el grup del PSC que ha estat el primer en anunciar que portarà els pressupostos al Tribunal Constitucional: “Alguns grups ja han anunciat que portaran els pressupostos al TC, ens decep molt que qui primer hagi anunciat que els portarà serà el PSC. Segur que no els entristeix aquest paper que els toca fer?”, s'ha preguntat el diputat de Junts pel Sí. I ha reiterat que les esmenes que s'han impulsat des de l'oposició són “brindis al Sol”, perquè no es podran dur a terme: “D'on pensen treure els recursos per poder finançar tot això? És d'una irresponsabilitat tan gran”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies