Nom de la noticia

13 Juny 2017

Torrent: "Avui és Europa amb la sentència al cas Atutxa qui li diu a l'Estat espanyol que els conflictes polítics es resolen amb política"

L'adjunt al portaveu ha destacat que la sentència del Tribunal d'Estrasburg és un precedent que té “un paral·lelisme evident” amb el cas de la Mesa del Parlament

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha denunciat l'ús que fa l'Estat espanyol de la justícia per resoldre qüestions polítiques i ha celebrat que Europa, a través del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg, ho hagi posat de manifest també. “Avui és Europa amb la sentència al cas Atutxa qui li diu a l'Estat espanyol que els conflictes polítics es resolen amb política”, ha afirmat Torrent, que ha recordat que sempre “hem defensat aquesta idea”.

“Aquesta sentència ens genera una esperança en els estaments jurídics més enllà del sistema espanyola absolutament polititzat”, ha sentenciat Torrent. “La sentència exemplifica la diferència que hi ha entre una justícia polititzada i un sistema judicial neutral, escrupolosament democràtic i no sotmès a interferències polítiques”, ha afegit l'adjunt al portaveu, que ha explicat que hi ha un lligam clar entre el cas del parlament basc i el del català. “És un precedent i hi ha un paral·lelisme evident entre els dos casos i és que finalment no es pot encausar una mesa del Parlament per permetre el debat i procurar que al Parlament hi estiguin representades totes les idees polítiques. Aquest és el fons de les dues causes”, ha afirmat.

Torrent ha reiterat la satisfacció pel que fet que existeix una justícia internacional que també empara els ciutadans catalans: “També llegim amb aquesta sentència que hi ha un Conveni pels Drets Humans que s'ha d'aplicar i si no ho fan els tribunals espanyols, sortosament ho fan els tribunals europeus. El dret internacional existeix i és d'aplicació directa a tots els ciutadans d'aquest país, en tant que europeus”, ha conclòs.

Torrent ha avançat que el grup de Junts pel Sí defensarà una moció en el ple de demà que “constata la nul·la separació de poders a l'Estat” i “que vulnera sistemàticament els drets de la llibertat d'expressió especialment amb els casos que afecten al procés democràtic i popular que viu Catalunya”. “Denunciem la politització de la justícia i el retrocés en els drets humans sobretot dels parlamentaris d'aquesta cambra i també l'aplicació del codi penal en contra del parlamentarisme i d'un conflicte que és estrictament polític”, ha afirmat Torrent.

Finalment, després de conèixer que l'anunci de la data i la pregunta també es portarà a la Fiscalia, Torrent ha afirmat: “Cada dia se superen. La Fiscalia porta a la justícia la data i la pregunta sense cap document formal on agafar-se”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies