Nom de la noticia

08 Juny 2016

Torrent: "Avui no abandonem cap camí, no renunciem a res i no deixem d'avançar. Seguim compromesos amb el mandant del 27S"

JxSí considera els pressupostos una eina de canvi per fer polítiques socials i pel procés de transició nacional

El diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha reafirmat el compromís del grup parlamentari de JxSí amb el mandat del 27S, tot i l'embat que suposen les esmenes presentades al projecte de pressupostos del 2016, que aquest dimecres s'ha debatut al Parlament.

“Avui no abandonem cap camí, no renunciem a res i no deixem d'avançar. Estem compromesos més que mai amb el mandat del 27S, que és un tresor que no deixarem escapar. Però seria ingenu no reconèixer que les emenes a la totalitat són un obstacle molt important per l'execució del full de ruta”, ha dit Torrent.

“Ni ens cansem ni ens rendim. Hem vingut a portar el país cap a l'estat propi i això és el que farem. Però l'acord penja d'un fil”, ha reconegut el diputat.

“Hem sentit a dir que no hi ha hagut prou reunions. En absolut. N'hi ha hagut totes les que ha calgut i més. I s'havia acordat que l'enriquiment als pressupostos es faria en tràmit parlamentari”, ha afegit.

Torrent ha posat en valor el projecte de pressupostos del Govern per aquest 2016, no només com una eina de gestió quotidiana sinó com una palanca de canvi, amb vocació de transformació. “Aquests havien de ser uns pressupostos que oferissin eines per ajudar la gent, especialment els més vulnerables, i per preparar el país en el procés de transició cap a la República. Els pressupostos compleixen les dues premisses”, ha recordat el diputat.

Així, Torrent ha explicat, d'una banda, que els pressupostos dediquen un 73,6% de la despesa a polítiques socials. En total, 874,3 milions d'euros que concentren els esforços a les partides de Salut (317 MEUR), Ensenyament (211 MEUR) i Treball i Afers Socials (173 MEUR). De l'altra, ha subratllat que es tracta d'uns pressupostos de transició nacional, perquè reforcen els recursos per l'Agència Tributària de Catalunya, imprescindible per recaptar impostos i per lluitar contra el frau fiscal; la política exterior; i el procés constituent.

“Nosaltres també voldríem uns pressupostos lliures de Montoro, però què ens hi acosta més: els que avui debatem o la pròrroga del 2015?”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies