Nom de la noticia

15 Novembre 2016

Torrent: "Cal aclarir si, en el cas de Reus, l'empresa va aplicar o no la llei que preveu que no es talli el subministrament sense informe social previ"

El portaveu de JxSí s'ha mostrat convençut “que tothom estarà a l'alçada i aprovarem uns pressupostos fonamentals per culminar el procés cap a la independència”

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent ha mostrat la determinació del Grup Parlamentari per escatir si l'empresa Gas Natural va demanar un informe als serveis socials de l'Ajuntament de Reus abans de tallar-li la llum a la dona de 81 anys que ahir va morir en un incendi a casa seva, tal i com preveu la llei 24/2015. “Cal aclarir si l'empresa va aplicar o no la llei, que preveu que no es talli cap subministrament bàsic sense un informe social previ que determini si la persona es troba en situació de risc d'exclusió residencial”, ha explicat aquest dimarts Torrent des del Parlament.

Torrent, que ha volgut expressar el condol a la família i a tota la ciutat de Reus, s'ha mostrat satisfet amb la iniciativa de l'ajuntament de la ciutat, que portarà el cas a fiscalia, i del Govern, que ha anunciat que recaptarà informació i, si Gas Natural no acredita que va comunicar el tall de llum als serveis socials de Reus, li imposarà una sanció i una denúncia, tal i com preveu la llei.

El portaveu de JxSí, per altra banda, s'ha mostrat segur que les negociacions per tirar endavant els Pressupostos del 2017 aniran bé: “Estem convençuts que tothom estarà a l'alçada i aprovarem uns pressupostos, que són fonamentals no només per atendre les necessitats dels ciutadans i de la Generalitat del dia a dia, sinó també per culminar el procés cap a la independència”.

Torrent també ha anunciat que JxSí presentarà una proposta de resolució a la comissió d'Interior que insti el Govern a garantir el lliure exercici de premsa i la llibertat d'expressió. “El Parlament, el Govern i la policia de Catalunya han de defensar i garantir els drets i llibertats democràtiques, tan individuals com col·lectives, incloent-hi la llibertat d'expressió i el lliure exercici de la premsa. A la vegada, que en cap cas contribuirem a posar en dubte el cos dels Mossos d'Esquadra”, ha explicat Torrent arran d'una polèmica moció sobre el Departament d'Interior que va presentar la CUP al ple de la setmana passada. “A la PR hi inclourem l'esmena que vam fer com a JxSí a la moció de la CUP i que no va ser acceptada. Deia: ‘El Parlament de Catalunya insta el Govern a garantir el lliure exercici de premsa i la llibertat d'expressió i no fer mai cap acte que vagi en contra de les lleis vigents en aquest àmbit’”, ha explicat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies