Nom de la noticia

06 Juliol 2016

Torrent: "El nou CRT és un projecte sostenible, integrat amb l'entorn, vinculat al turisme familiar, i assegura inversions i llocs de treball"

El diputat de JxSí defensa que el nou projecte genera consens polític i social

“El programa de Junts pel Sí deia que volíem "revisar i impulsar” el projecte del BCN World. Aquest era el nostre compromís: repensar el projecte per trobar el consens polític a l'interior del Govern i consens social al territori, perquè el projecte que hi havia fins ara no en generava. Calia refer-lo amb noves bases i això és el que hem fet". Així és com el diputat de JxSí Roger Torrent ha presentat aquest dimecres el nou projecte de Centre Recreatiu Turístic (CRT) que ha impulsat el Govern de la Generalitat.

En concret, Torrent ha explicat davant la comissió d'Economia -on ha comparegut el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras- les noves bases del projecte: Es tracta d'un projecte sostenible, responsable i vinculat al turisme familiar; que desetacionalitza el turisme; sense excessiu protagonisme pel joc; amb una dimensió coherent i proporcionada; i amb control públic. “La superfície total del projecte es rebaixa en un 25%. Del total, un 96% es destina a turisme de convencions i només el 4% al joc. I tot s'executarà amb un control públic total”, ha explicat el diputat.

“Aquest nou projecte genera conses polític i social. L'hem fet bé. Hem preferit fer-lo bé a fer-lo ràpid. Perquè això es el que ha de fer un govern madur: assegurar inversions i llocs de treball i, a la vegada, fer un projecte sostenible, integrat i amable amb l'entorn”, ha defensat.

“El Govern ha volgut introduir les millores que ha considerat oportunes al projecte del CRT sense perdre la confiança dels inversors. I el projecte que impulsem no és ni EuroVegas ni BCN World. És un nou projecte que revisa el projecte anterior”, ha explicat Junqueras en la mateixa línia, destacant que el projecte facilita l'obertura de Catalunya a nous mercats turístics, comportarà una inversió privada d'entre 2.000 i 2.500 M€, i la creació d'uns 10.000 llocs de treball.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies