Nom de la noticia

07 Març 2017

Torrent: "Els mateixos grups que titllen aquí d'antidemocràtica la proposta de reforma del Reglament no fan el mateix al Congrés on és vigent"

L'adjunt al portaveu de JxSí reitera que la proposta presentada i admesa a tràmit per la Mesa és “legítima, reglamentària i absolutament legal”

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha defensat al Parlament després de l'admissió a tràmit per part de la Mesa de la proposta de reforma del reglament de la cambra que aquesta és “legítima, reglamentària i legal” i ha animat als grups que la critiquen a iniciar el tràmits per modificar-la a totes les cambres on és vigent. “Els mateixos grups que titllen aquí aquesta proposta d'antidemocràtica no fan el mateix per exemple al Congrés dels Diputats. I ja que aquí s'oposen formalment a la reforma del reglament del Parlament entenem que amb lògica conseqüència també promouran una reforma al Congrés dels Diputats per eliminar aquesta potestat que tenen els grups parlamentaris”, ha afirmat.

Torrent ha criticat la doble vara de mesurar que utilitzen els grups de l'oposició. “Hem escoltat aquests dies diferents expressions dels grups per intentar deslegitimar, menystenir i atacar aquesta proposta. Nosaltres entenem que aquestes manifestacions, molt dures en alguns casos, les podrien fer també i no els hem escoltat al Congrés dels Diputats i a tots els altres parlaments autonòmics que ja ara en el seu reglament permeten una iniciativa com la que ha plantejat Junts pel Sí”, ha afirmat l'adjunt al portaveu.

“La proposta de reforma del Parlament és absolutament legítima, qualsevol grup parlamentari pot presentar una iniciativa d'aquest estil. Per tant, també Junts pel Sí”, ha afirmat Torrent. “És una proposta legítima, reglamentària i absolutament legal, ja que un cop incorporat aquest afegitó que ens demanava la Mesa s'ha admès a tràmit, perquè justament és una proposta reglamentària”, ha afegit.

Torrent ha destacat que la proposta ajudarà a ampliar drets als grups parlamentaris: “És una proposta que genera moltes possibilitats als grups parlamentaris, iguala amb drets els grups parlamentaris i el Govern i, en qualsevol cas, s'obrirà ara una ponència conjunta que s'iniciarà sense cap text prefixat i en la qual tots els grups podran fer les seves propostes”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies