Nom de la noticia

14 Febrer 2017

Torrent: "Es torna a demostrar que hi ha una operació Catalunya, una conxorxa de les clavegueres de l'Estat per impedir el procés. És un escàndol"

El diputat de JxSí ha donat suport als membres de la Mesa i ha advertit que malgrat la nova resolució del TC “no defallirem i no ens aturarem” amb el referèndum

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha criticat amb duresa la utilització de les clavegueres de l'Estat en l'anomenada Operació Catalunya, després de les noves gravacions que s'han conegut avui. “Ara es torna a demostrar que hi ha una operació Catalunya, que és una conxorxa de les clavegueres de l'Estat per intentar impedir el procés d'independència de Catalunya, per intentar impedir aquest procés democràtic, pacífic i fet de baix cap a dalt. És un veritable escàndol i una vergonya”, ha afirmat.

Torrent ha anunciat que Junts pel Sí demanarà la compareixença de la vicepresident del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè doni explicacions sobre aquesta operació, després que fa pocs dies ja es va registrar una petició perquè la vicepresidenta comparegués per l'operació “precinte”. A més de Santamaría, però, Torrent ha anunciat que també se sol·licitarà la compareixença del cap de gabinet del Govern espanyol, Jorge Moragas, del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo i dels comissaris Villarejo i Martín Blas.

Torrent ha volgut avisar, també, a tots els demòcrates espanyols, perquè “ara s'utilitzen les clavegueres de l'Estat per anar contra el procés català, però qui diu si en un futur no es poden fer servir per anar contra forces polítiques espanyoles”. “Per tant, no és només un atac a plantejaments independentistes, sinó que és un atac a la democràcia i tots els demòcrates espanyols s'haurien de revelar davant d'aquest escàndol”, ha afegit.

D'altra banda, l'adjunt al portaveu també ha volgut mostrar tot el suport als cinc membres de la mesa del Parlament després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat la resolució del referèndum i hagi demanat a la fiscalia que ampliï la causa penal contra Forcadell i els altres quatre membres de la mesa. “Tota la nostra disposició a defensar-los políticament on calgui, perquè l'única cosa que han fet és promocionar el debat democràtic, permetre que en aquest Parlament es pugui parlar i votar de tot, que és el que ha de passar en els parlaments democràtics”, ha afirmat.

Torrent ha avisat, però, que aquest nou atac no aturarà res: “Malgrat aquest enèsim avís, nosaltres no defallirem, no ens aturarem. Estem disposats a complir el mandat democràtic i el somni de la Muriel Casals. Per tant, seguim amb el referèndum o referèndum, perquè els ciutadans puguin decidir lliurement el seu futur”. “Estem davant d'un nou episodi de judicialització, que intenta aturar la democràcia i coartar el debat democràtic en un Parlament legítim i, per tant, és de nou la constatació que hi ha una voluntat de les institucions de l'Estat d'impedir la democràcia i que Catalunya pugui parlar”, ha afegit.

Torrent també ha volgut tenir un record amb Muriel Casals, just un any després de la seva mort. “Avui fa un any que ens va deixar la Muriel Casals. La trobem a faltar i volem deixar clar que estem disposats a culminar el seu somni”, ha sentenciat Torrent.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies