Nom de la noticia

02 Febrer 2017

Torrent: "Fer esmenes de despesa, dir que ho vols fer tot i no dir d'on surten els diners és fer un brindis al sol. És una actitud irresponsable"

Junts pel Sí demana la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol al Parlament de Catalunya perquè doni explicacions sobre l'operació “precinto”

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha denunciat avui des del Parlament que la Comissió d'Economia d'ahir va ser un exercici de “postureig polític” per part dels grups de l'oposició i els ha retret l'actitud “irresponsable” d'haver aprovat unes 1.200 esmenes a l'articulat, però sense dir d'on treuen els diners per finançar-ho. “Fer esmenes de despesa, dir que ho vols fer tot i no dir d'on surten els diners és fer un brindis al sol. És una actitud irresponsable”, ha afirmat Torrent.

“I no només és una qüestió de postureig polític, sinó que genera unes expectatives a la ciutadania que després es frustren, perquè és impossible realitzar tot el que s'ha plantejat. Ahir es van aprovar gairebé 1.200 esmenes que suposen molts milions d'euros. En alguns casos, doblar el pressupost inicial del departament”, ha denunciat Torrent, que ha afegit que el pressupost de la Generalitat “no és infinit” i que “fer política és prioritzar”, cosa que no va fer ahir l'oposició.

Torrent ha explicat que s'havien presentat 187 esmenes a l'estat de despeses -aquelles on els grups han d'indicar quina partida donaran de baixa per finançar allò que proposen- i 2.226 esmenes a l'articulat, en què no cal indicar d'on es trauran els diners per pagar allò proposat. Segons Torrent, el fet que la gran majoria de les esmenes fossin a l'articulat “demostra el poc rigor, la poca valentia i el poc compromís dels grups de l'oposició”. “Poc rigor, perquè no es plantegen d'on venen els diners. Poca valentia, perquè no estan obligats a dir a què renuncien per fer el que proposen. I poc compromís, perquè ho plantegen tot: totes les carreteres, tots els hospitals, totes les escoles… I això, com sap tothom, és impossible”, ha afirmat Torrent. “Fer-ho tot i tot a la vegada és impossible. Això ho entén tothom menys els grups de l'oposició”, ha afegit.

L'adjunta al portaveu ha afirmat, a més, que Junts pel Sí està “satisfet” perquè els pressupostos avancin la tramitació i ha destacat que “s'han enriquit”, perquè ahir es van aprovar amb les transaccions els fons interdepartamentals acordats amb la CUP, que reforcen encara més l'estat del benestar.

D'altra banda, Torrent ha anunciat que Junts pel Sí ha sol·licitat la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, al Parlament de Catalunya, a la comissió d'Afers Institucionals, per donar explicacions sobre l'anomenada “Operación precinto”. “És una actitud absolutament antidemocràtica dir que s'estan plantejant precintar els col·legis electorals. És molt greu. I ja que no donen explicacions al Congrés dels Diputats, sol·licitem que la vicepresidenta ho faci al Parlament”, ha explicat Torrent.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies