Nom de la noticia

17 Gener 2017

Torrent: "JxSí proposa noves reformes fiscals a la llei d'acompanyament per llimar desigualtats i augmentar els ingressos de la Generalitat"

Sobre la conferència de presidents, el portaveu de JxSí diu que “un diàleg on es limiten els temes a tractar no és diàleg”

El portaveu adjunt de Junts pel Sí Roger Torrent ha explicat aquest dimarts les esmenes que el Grup Parlamentari ha presentat a la llei d'acompanyament dels pressupostos. Es tracta d'un total de 57 propostes, que recullen tant demandes del territori com temes que els diputats de JxSí han anat treballant al llarg de la legislatura.

“La llei de mesures ja conté reformes fiscals, sobretot pel que fa a fiscalitat verda. Seguim en la línia de crear noves mesures fiscals per llimar desigualtats socials i augmentar els ingressos de la Generalitat”, ha explicat Torrent, que ha recordat que es tracta de mesures fiscals que representen una continuació de la feina feta en els últims anys: “Des del 2012, hem fet reformes fiscals per gravar a qui més té i més pot aportar que han representat 1.200 milions d'euros d'ingressos més”.

“Els pressupostos són fonamentals per ajudar els ciutadans més vulnerables: hem de posar a disposició del Govern aquesta eina bàsica per estirar els marges de l'autonomisme i poder fer polítiques socials amb els 1.170 milions d'euros més que hi ha disponibles; per exercir el referèndum i facilitar que els catalans anem a les urnes; i per poder aplicar els resultats d'aquest referèndum. Políticament, aprovar els pressupostos és reforçar el Govern que ens portarà del període autonòmic al període de la República”, ha dit.

Torrent també s'ha referit a l'absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la conferència de presidents. “Es tracta de reunions improductives que, més enllà de la foto, no aporten res. Estem disposats a parlar amb tothom, el diàleg institucional sempre és possible però hem de poder parlar de com fem el referèndum i de la resta de demandes que el Govern Puigdemont- Junqueras ha traslladat al govern de l'Estat i que no han tingut resposta. Un diàleg on es limitin els temes a tractar no és diàleg; un diàleg que no inclogui el referèndum no és diàleg”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies