Nom de la noticia

08 Febrer 2016

Torrent: "L'objectiu d'aquesta legislatura ha de ser traslladar el creixement de l'economia catalana al benestar del conjunt dels ciutadans"

El vicepresident del Govern es compromet a afrontar la difícil situació econòmica actual amb rigor i la màxima sensibilitat social

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha comparegut aquest dilluns davant la comissió d'Economia i Hisenda del Parlament per presentar les prioritats del seu departament. “Aquesta legislatura serà breu, serà la que estableixi els fonaments de les estructures d'Estat, i sobretot serà la que haurà de traslladar el creixement de l'economia catalana al benestar del conjunt dels ciutadans”, ha explicat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Junts pel Sí, Roger Torrent, en la seva intervenció.

“I perquè el creixement econòmic repercuteixi en les famílies catalanes ens cal capacitat de decisió; si no la tenim, la política es converteix en retòrica. Per això volem superar aquesta política sense instruments d'Estat”, ha dit Torrent.

Per fer-ho, Junts pel Sí aposta, entre d'altres, per un esquema fiscal més just (per exemple, amb impostos verds a les nuclears); un pla de xoc social, que haurà de ser una prioritat en els propers pressupostos de la Generalitat per ajudar els ciutadans més vulnerables; i una distribució més justa del sostre de dèficit, que es correspongui amb el percentatge de despesa social que assumeix cada nivell d'administració pública.

Junqueras, per part seva, ha explicat que el Govern de Catalunya continua sotmès a un context financer molt difícil, tot i el bon funcionament del sector exterior, i per això s'ha compromès a afrontar la situació “des del màxim rigor i eficiència de gestió, però també amb la màxima sensibilitat social que requereix els moments duríssims que encara viuen moltes famílies catalanes”.

“Impulsarem la construcció del nou estat, amb igual convicció i fermesa com voluntat de fer les coses ben fetes, dialogant amb el màxim nombre de grups parlamentaris i sobretot amb els principals agents de la nostra societat”, ha dit Junqueras.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies