Nom de la noticia

24 Gener 2017

Torrent: "La conferència a Brussel·les constata que, sempre que podem i allà on calgui, defensem els drets fonamentals i democràtics dels catalans"

El diputat de JxSí s'ha mostrat “molt esperançat” respecte la darrera proposta de pressupostos, perquè considera que s'ha avançat molt en les darreres hores

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent ha reivindicat que el sobiranisme i el procés cap al referèndum s'ha d'explicar sempre i a tot arreu, malgrat els intents de boicot que ha engegat el Partit Popular. “La conferència a Brussel·les constata que sempre que podem i allà on calgui defensem els drets fonamentals i democràtics dels catalans i les catalanes”, ha afirmat Torrent, que ha destacat la importància de fer-ho al centre neuràlgic del continent: “Avui reivindicarem al cor d'Europa, en el mateix parlament europeu, en una institució sustentada sobre els valors democràtics, justament l'exercici de la democràcia, la demanda que els catalans puguem decidir el futur del nostre país”.

“I ho fem malgrat els barroers intents del PP de coartar la llibertat d'expressió. Nosaltres ja hi estem acostumats amb les institucions espanyoles, i amb el govern de l'Estat i el PP al capdavant. Ho hem vist en aquest Parlament gairebé cada dia i ara ho veiem també a Brussel·les”, ha explicat l'adjunt al portaveu. En aquest sentit, Torrent ha fet una crida als socis europeus dels populars perquè no caiguin en les mateixes pràctiques: “Fem una crida al PP europeu, els socis del PP espanyol, perquè vegin que hi ha un intent constant de coartar la llibertat d'expressió i això posa en dubte la mateixa institució i els fonaments democràtics del Parlament europeu i, per tant, posa en perill els valors fundacionals de la Unió Europea”, ha afirmat.

El diputat de Junts pel Sí ha destacat que malgrat aquests intents, la “conferència es farà aquesta tarda i serà tot un èxit”. “Ja tenim gairebé la sala plena confirmada, no només quantitativament, sinó també des del punt de vista qualitatiu amb eurodiputats que ja han dit que hi aniran o amb les diplomàcies europees”, ha reivindicat Torrent. “És una excel·lent notícia que el president, el vicepresident i el conseller Romeva siguin avui a Brussel·les, perquè nosaltres sempre hem dit que ens expliquem arreu, allà on podem i sempre allà on ens volen escoltar”, ha conclòs.

Respecte la darrera proposta que el Govern ha fet arribar a la CUP, Torrent s'ha mostrat “molt esperançat” i “optimista” perquè creu que s'ha avançat molt en els darrers dies de negociació. “Creiem que es va presentar la millor proposta que es podia fer, que s'ha vist alimentada amb les aportacions de la CUP. Ara la proposta està sobre la taula de la CUP i ara els toca definir-se. Som optimistes, perquè hem avançat molt les últimes setmanes i les últimes hores. Estem molt esperançats”, ha dit.

Finalment, Torrent ha explicat l'esperit de la proposta destacant que són uns “pressupostos transformadors”, expansius i que volen “canviar el paradigma de l'austeritat”. A més, ha destacat que busquen gravar les “externalitat negatives” tant en les qüestions socials com en les mediambientals, com ho demostren els nous impostos a les nuclears o vehicles contaminants o el que grava les inversions no productives.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies