Nom de la noticia

28 Febrer 2017

Torrent: "La proposta de Junts pel Sí és una reforma que amplia drets als grups parlamentaris i és sorprenent que s'hi mostrin en contra"

L'adjunt al portaveu de JxSí diu que amb la modificació es vol “igualar els drets dels grups parlamentaris amb els del Govern” per poder plantejar el debat per lectura única

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha defensat que la proposta de reforma del Parlament de Catalunya presentada pel Grup Parlamentari serà positiva per tots els grups, ja que permet ampliar drets i no perdre'n als grups de la cambra. “La proposta de Junts pel Sí és una reforma que amplia drets als grups parlamentaris i és sorprenent que s'hi mostrin en contra”, ha afirmat Torrent, que ha reivindicat que la reforma beneficiarà no només al grup de JxSí, sinó a tots. “Nosaltres volem igualar els drets dels grups parlamentaris amb els del Govern i que també un sol grup parlamentari pugui plantejar el debat per lectura única d'una llei. Ara només ho pot fer el Govern”, ha afegit.

Torrent ha defensat, a més, que la proposta de reforma és “legítima” i s'adequa a la normativa vigent: “Tenim tota la legitimitat del món per fer-ho, com ho pot fer qualsevol grup parlamentari d'aquesta cambra, sempre i quan es faci d'acord amb el reglament vigent i és així com ho estem fent. Per tant, és legítim i és reglamentari”, ha explicat Torrent. “És una proposta viable que en qualsevol cas milloraria el funcionament del reglament del Parlament de Catalunya”, ha afegit.

A banda de la proposta per fer per lectura única també els projectes de llei presentats per algun grup parlamentari, Torrent ha explicat que el grup de Junts pel Sí ha presentat sis esmenes diferents més entre els quals n'hi ha algunes de “caràcter molt pràctic” com que no se solapin diferents comissions parlamentàries, perquè els diputats puguin assistir i seguir-les totes o plantejar la delegació de vot també en comissió, cosa que no recull el reglament actual. També es vol que quan es demani la compareixença d'algun càrrec nomenat pel Parlament, aquest estigui obligat a fer-ho.

La proposta de reforma del reglament del Parlament es tramitarà com una llei ordinària i, per tant, en ponència conjunta i s'haurà d'acabar votant al ple del Parlament. “És una proposta que genera més vies per poder tramitar les lleis. Ens sembla que és una possibilitat que està bé poder tenir sobre la taula”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies