Nom de la noticia

12 Juliol 2016

Torrent: "La qüestió de confiança ha de servir per recuperar l’estabilitat parlamentària i, per tant, és obvi que va lligada als pressupostos 2017"

JxSí presentarà divendres les seves conclusions a la Comissió de Procés Constituent

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent ha defensat aquest dimarts que hi ha un vincle molt estret entre la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president Carles Puigdemont al mes de setembre i l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de l’any vinent. “La qüestió de confiança ha de servir per recuperar l’estabilitat parlamentària que es va trencar amb la negociació dels pressupostos del 2016 i, per tant, és obvi que va lligada als pressupostos 2017”, ha explicat Torrent.

En aquest sentit, Torrent ha avançat que caldrà resoldre abans de la qüestió de confiança tot el que comporta votar-hi a favor. “Volem deixar molt clar el marc de compromisos que implica la votació de la moció de confiança per evitar la situació que vam tenir fa unes setmanes amb la negociació dels pressupostos”, ha dit.

Torrent també ha explicat que dilluns que ve la Comissió de Procés Constituent es reunirà per últim cop per elaborar unes conclusions, després que tots els grups parlamentaris hagin presentat les seves, amb la voluntat que es puguin elevar a l'últim ple de juliol, previst a la darrera setmana del mes. “Un cop presentades les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, podrem iniciar el procés constituent liderat per la ciutadania”, ha explicat el diputat Chakir El Homrani, per part seva.

El Homrani també ha valorat positivament que PSC i CSQP hagin presentat una esmena a la totalitat amb text alternatiu a la llei de creació de l'Agència de Protecció Social registrada per Junts pel Sí i la CUP. “Valorem positivament que hi hagi aquesta aportació perquè demostra que hi haurà un debat ampli sobre el model de protecció social que ha de tenir Catalunya i això és bo”, ha declarat El Homrani.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies