Nom de la noticia

14 Març 2017

Torrent: "La sentència del 9N és una vergonya per l'estat espanyol i una derrota de tots els demòcrates, no només dels catalans"

L'adjunt al portaveu ha criticat l'ús que ha fet Ciutadans de la presidència de la Comissió d'Afers Institucionals per fer comparèixer l'ex president Mas quan els ha convingut

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha volgut començar la roda de premsa des del Parlament donant suport a la diputada del grup parlamentari Irene Rigau, que minuts abans ha rebut la notificació de la sentència del 9N que la inhabilita per un any i mig. Torrent ha afirmat que es tracta d'un atac a la democràcia i a l'estat de dret: “És una sentència antidemocràtica, que hauria de fer vergonya a l'Estat espanyol i al conjunt de democràcies europees, perquè és absolutament incompatible amb l'estat de dret i amb la democràcia”, ha afirmat. “Potser sí que és una victòria judicial per l'Estat espanyol, però en qualsevol cas és una derrota de tots els demòcrates. No només dels demòcrates de Catalunya, sinó per tots els de l'estat espanyol”, ha sentenciat l'adjunt al portaveu de Junts pel Sí.

Torrent ha destacat també que la sentència no atura res, sinó més aviat al contrari: “La sentència no ens atura. Avui estem al costat de la nostra companya Rigau, però això no atura res, en tot cas ens reafirma que l'únic camí és la democràcia i les urnes. Aquesta sentència en comptes de ser un obstacle, ens esperona encara més”. “Uns hi posen jutges i sentències i els altres hi posem democràcia i urnes”, ha afegit

D'altra banda, Torrent ha criticat l'ús que ha fet Ciutadans de la presidència de la Comissió d'Afers Institucionals per fer comparèixer l'ex president Artur Mas quan més els ha convingut. Inicialment, es va apuntar que seria el dimecres 15 de març, però finalment serà el 29 de març. “Acabem de conèixer la data de la compareixença de l'ex president Mas per boca del portaveu de Ciutadans i no pel president de la Comissió. S'ha de tenir molta barra”, ha lamentat Torrent, que ha explicat que els altres membres de la mesa de la comissió desconeixien la data. “Han utilitzat el Parlament i una comissió a la seva conveniència. I després hem d'escoltar lliçons i segons quins arguments”, ha afirmat.

“Si l'ex president Mas no compareix demà i ho fa el dia 29, no és per la seva pròpia voluntat o per la de Junts pel Sí, sinó per la voluntat del president de la comissió d'Afers Institucionals, que no ha volgut de cap manera que l'ex president comparegués demà”, ha reblat.

Finalment, Torrent ha explicat que el grup parlamentari ha anunciat a la Junta de Portaveus que Junts pel Sí demanarà tenir la presidència de la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya. “Creiem que ens correspon, no només perquè Junts pel Sí la va proposar, sinó pel contingut de la mateixa comissió”, ha afirmat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies