Nom de la noticia

01 Març 2016

Torrent: "Les tres ponències conjuntes són el procediment més obert per generar debat: volem resoldre qüestions polítiques fent política"

JxSí es compromet a “seguir fent passos al Parlament per complir el mandat del 27S” passi el que passi amb la investidura a Madrid

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent s'ha mostrat satisfet aquest matí que la Mesa del Parlament hagi acceptat a tràmit la creació de tres ponències conjuntes per tractar les propostes de llei de protecció social catalana, de l'administració tributària catalana, i de règim jurídic català ja que, ha defensat, “és un procediment absolutament legítim, donat el mandat democràtic del 27S; absolutament reglamentari; i el més obert possible, perquè convida tots els grups parlamentaris al debat, sense fixar apriorismes”.

Per això, Torrent ha fet una enèsima crida a la resta de formacions polítiques de la cambra, perquè se sumin al debat i puguin plantejar les seves idees respecte aquestes tres lleis, que seran essencials en la construcció del nou país. “No obliguem ningú a participar d'aquestes ponències, és un dret a mans de cadascun dels grups parlamentaris decidir si hi volen participar o no però el que nosaltres volem és crear espais de debat”, ha explicat.

“Hi ha grups parlamentaris que s'entesten a intentar judicialitzar qüestions que són polítiques. Aquest n'és un nou exemple. Nosaltres no volem centrar-nos en les formes, en els procediments sinó resoldre qüestions polítiques fent política”, ha declarat.

Torrent també s'ha referit al debat d'investidura al Congrés dels Diputats, que comença aquesta tarda. “Passi el que passi avui a Madrid amb aquesta investidura, que tot apunta que serà fallida, nosaltres seguirem treballant al Parlament i fent els passos per complir el mandat democràtic del 27S”, ha declarat, lamentant que, pactant amb C’s, “el PSOE s'ha alineat amb les tesis més centralistes i menys obertes amb el dret a decidir dels catalans”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies