Nom de la noticia

03 Febrer 2016

Torrent: "Mentre els pressupostos siguin autonòmics mai seran els que els catalans mereixem però treballarem perquè siguin més justos"

El Parlament aprova el decret de pròrroga pressupostària que permetrà a la Generalitat efectuar operacions de deute

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres el decret de necessitats financeres del sector públic i altres mesures urgents en pròrroga pressupostària, que ha de permetre a la Generalitat efectuar operacions de deute.

“El d'avui és un debat tècnic, no un debat sobre uns nous pressupostos. Mentre els pressupostos siguin autonòmics, mai podran ser els que ens mereixem els catalans, però treballarem perquè siguin més justos”, ha declarat el diputat de Junts pel Sí Roger Torrent.

Per resoldre-ho, Torrent ha volgut recordar que JxSí es va comprometre a l'annex de la declaració del 9N a estudiar la situació financera de la Generalitat i buscar-hi alternatives. “Els pressupostos autonòmics tenen diverses limitacions que els fan injustos: són finalistes en un 88%, tenen un límit de dèficit que no determina la Generalitat sinó l'Estat, i compten amb una xifra total que tampoc ve marcada per la Generalitat sinó per Madrid”, ha lamentat el diputat de JxSí.

En concret, el decret aprovat aquest matí, en primer lloc, permet al Govern i a les entitats del sector públic formalitzar operacions d'endeutament per cobrir les amortitzacions previstes fins que no hi hagi nous pressupostos; en segon lloc, manté vigent la línia d'avals de 25 milions d'euros destinada a les seccions de crèdit de les cooperatives agràries; i finalment, adequa la llei de l'Institut Català de Finances a la legislació sobre entitats de crèdit vigent a Europa.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies