Nom de la noticia

06 Juliol 2017

Torrent: "Mostrem la nostra satisfacció perquè el dictamen del CGE és clar, avala la proposta de reforma de l'article 135 que vam presentar sobre lectura única"

L'adjunt al portaveu de JxSí ha assegurat que “en contra del que havien plantejat alguns grups, el CGE diu que la reforma en cap cas discrimina a cap minoria”

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha volgut mostrar la satisfacció de tot el grup parlamentari pel dictamen que ha emès el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre la reforma del Reglament del Parlament. “Mostrem la nostra satisfacció perquè el dictamen és clar, el que diu el CGE es diàfan, avala la proposta de reforma de l'article 135 que va presentar sobre la tramitació per lectura única”, ha afirmat Torrent. “Diu que és una proposta plenament i perfectament estatutària, que és el que ha de valorar el CGE”, ha afegit.

“En contra del que havien plantejat alguns grups, el Consell de Garanties Estatutàries diu que en cap cas es discrimina a cap minoria, si de cas el contrari. Si la lectura única s'hagués de sotmetre a unanimitat de tots els grups podria suposar veto de la minoria cap a la majoria”, ha destacat l'adjunt al portaveu de Junts pel Sí. “Per tant, justament el contrari, del que han plantejat els grups parlamentaris que demanen aquest dictamen: no es discrimina cap grup, cap dret, no es menysté cap minoria. Això és el que diu el CGE en el seu dictamen”, ha sentenciat Torrent.

D'altra banda, l'adjunt al portaveu ha explicat que el CGE fa una consideració sobre la idoneïtat d'explicitar que la lectura única estarà subjecte a la “simplicitat i naturalesa” de les proposicions de llei, fet que Torrent ha assegurat que el grup parlamentari “assumeix” com ja va anunciar quan es van fer públiques les consideracions dels lletrats.

“El dictamen diu que en termes generals qualsevol grup parlamentari present podrà fer servir l'eina de la lectura única per plantejar qualsevol de les seves proposicions de llei, això és el que avala el CGE, avala aquesta proposta de reforma”, ha conclòs Torrent.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies