Nom de la noticia

29 Novembre 2016

Torrent: "No només són els pressupostos més socials, sinó que també són una eina de transformació de futur"

El portaveu adjunt de Junts pel Sí ha destacat que són els “pressupostos percentualment més socials de la història” amb 74,7% dedicat a partides socials

El portaveu adjunt de Junts pel Sí Roger Torrent ha destacat que els pressupostos presentats avui al Parlament pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, són “percentualment els més socials de la història”. “Estem convençuts que la proposta que s’ha presentat és la millor possible en els marges actuals. No només són uns pressupostos de present, sinó una eina de transformació de futur”, ha afirmat el diputat.

“Un 74,7% del pressupost es destina a polítiques socials. I el 77% de l’increment del pressupost es destina a aquests sectors socials. Per això podem dir que percentualment són els pressupostos més socials de la història. Certament, des del punt de vista de les xifres absolutes no és així, però les realitats econòmiques no tenen res a veure”, ha sentenciat Torrent. El diputat ha afegit que a més de socials, serviran per finalitzar el procés: “No només són uns pressupostos socials, sinó que també són uns pressupostos que ens ajudaran a culminar el full de ruta i a crear les estructures d’estat que estem duent a terme”, ha dit.

Torrent ha volgut posar de manifest també que la previsió d’ingressos augmenta, principalment per les mesures fiscals proposades: “Els ingressos creixen en relació als darrers pressupostos aprovats. Per la millora de l’economia, però sobretot per les mesures fiscals que s’han anat incorporant els darrers anys, especialment des de 2012. Des de llavors han representat uns 1.200 milions d’euros anuals que després es poden dedicar a mesures socials”, ha afirmat el portaveu, que ha afegit que les noves mesures per a 2017 suposaran un increment de 180 milions d’euros.

“La millora de la gestió ha suposat que el període mitjà de pagament a proveïdors s’ha reduït en 39 dies. Està en 28 dies actualment”, ha destacat el portaveu, que també ha subratllat l’ofec que l’Estat imposa a la Generalitat. “El límit de dèficit s’ha situat al 0,5%, mentre que el Departament d’Economia creu que, com a mínim, hauria de ser a l’1,18%”, ha lamentat.

A més, Torrent ha destacat que aquests pressupostos serviran per “culminar el full de ruta” cap a la independència, i s'ha mostrat confiat que la tramitació parlamentària arribarà a bon port. “La proposició de llei per gravar els actius no productius que vam presentar ahir JxSí i la CUP és mostra de la bona entesa que hi ha entre els dos grups parlamentaris”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies