Nom de la noticia

31 Desembre 2016

Torrent: "Per fi, al 2017 els catalans podrem votar en un referèndum legal i vinculant i podrem decidir lliurement el nostre futur"

El diputat de JxSí ha lamentat que, per enèsima vegada, ahir Rajoy tanqués la porta al referèndum català

“El president Puigdemont va expressar ahir la voluntat d'aquest Govern de fer el referèndum. Per fi, al 2017 el referèndum es farà i els catalans podrem votar en un referèndum legal i vinculant i decidir lliurement el nostre futur”. Així és com l'adjunt a portaveu de JxSí Roger Torrent ha valorat aquest dissabte el missatge institucional de Cap d'Any del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

“El referèndum serà legal i vinculant: legal perquè, si no està sotmès a la legalitat espanyola –una via que nosaltres creiem que està esgotada i ahir en vam tenir una prova més-, ho estarà a la nostra pròpia legalitat, al marc jurídic que estem construint; i vinculant perquè aplicarem el resultat que surti de les urnes”, ha explicat Torrent, que també ha instat els partits a començar a fer campanya, ja sigui a favor del sí o del no.

En aquest sentit, el portaveu de JxSí ha lamentat l'actitud que, un cop més, expressava ahir el president espanyol Mariano Rajoy: “El govern de l'estat espanyol, ens deia ahir per enèsima vegada que els catalans no podem decidir el nostre futur en un referèndum, ens tornaven a tancar la porta. I mentre el govern espanyol parla de tribunals, demandes i persecució judicial, el Govern Puigdemont- Junqueras parla de democràcia, urnes, i llibertat d'expressió”.

Torrent també ha remarcat un segon eix del discurs del President Puigdemont: “L'altra prioritat al 2017 serà actuar contra les emergències socials que encara avui té el nostre país, i intentar que la millora de les xifres macroeconòmiques es traslladi en el benestar de les famílies”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies