Nom de la noticia

13 Desembre 2016

Torrent: "Quan l’ordenament jurídic espanyol és injust, la nostra responsabilitat és canviar-lo, però en el camí no podem posar pressió innecessària sobre el funcionaris"

El portaveu de JxSí ha mostrat la satisfacció per haver aprovat el text de la futura llei de mesures urgents per fer front al dret a l’habitatge, que ha de substituir la llei 24/2015 suspesa pel TC

L’adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha afirmat davant les demandes de dimissió de la CUP cap al conseller d’Interior, Jordi Jané, que cal “enfocar bé la problemàtica”, ja que “quan l’ordenament jurídic espanyol és injust, la nostra responsabilitat és canviar-lo, però en el camí no podem posar pressió innecessària sobre el funcionaris”, ha dit Torrent aquest dimarts des del Parlament. “Intentar posar el focus en els funcionaris és equivocar-se”, ha afegit.

“El problema és que a l’ordenament jurídic espanyol es penalitzen actuacions com cremar fotografies de la monarquia que, més enllà que ens puguin semblar encertades, en cap cas haurien de formar-ne part. És el lliure exercici de la llibertat d’expressió i no hauria d’estar penalitzat en cap cas”, ha afirmat Torrent, que ha afegit que a la futura República aquests fets no podran ser delicte.

En aquest sentit, Torrent ha destacat que “no s’ha plantejat cap dimissió, cap cessament”. “Tenim molta feina i un mandat democràtic i necessitem el Govern en bloc per seguir treballant i culminar el full de ruta”. Finalment, Torrent ha volgut mostrar el suport del grup de Junts pel Sí al conseller Jané i a la diputada Marta Pascal per les pintades aparegudes aquest matí. “Les pintades amenaçants no són mai el camí per mostrar la discrepància política”, ha afirmat.

Torrent, a més, ha anunciat que divendres tot el grup de Junts pel Sí estarà fent costat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha de declarar davant d’un tribunal per fer “el que ha de fer una presidenta del Parlament”. “És inaudit i un absolut despropòsit des del punt de vista democràtic haver de declarar davant d’un tribunal per permetre el debat polític”, ha afirmat l’adjunt al portaveu que també ha anunciat que la setmana vinent es votarà al ple una Proposta de Resolució conjunta amb la CUP en defensa de la llibertat d’expressió. El diputat ha resumit la proposta com “de defensa de la democràcia parlamentària, de defensa del debat polític com a mètode per resoldre els conflictes polítics, de denúncia de la judicialització de les institucions d’aquest país, i de suport a la presidenta Forcadell”.

Substituir la llei 24/2015

D’altra banda, Torrent ha mostrat la satisfacció del grup parlamentari per haver aprovat el text de la futura llei de mesures urgents per fer front al dret a l’habitatge, que ha de substituir la llei 24/2015 que malauradament va ser suspesa pel TC.

Torrent ha explicat que, a més de substituir-la, inclou alguns preceptes nous que no estaven regulats com els lloguers abusius o les ocupacions sense títol habilitant. Es preveu que, un cop aprovat el dictamen de la llei en comissió, es pugui aprovar en el ple de la setmana vinent.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies