Nom de la noticia

20 Juny 2017

Torrent: "Som partidaris que es portin als tribunals a tots els càrrecs polítics de l'Estat que es neguen a comparèixer a la comissió de l'Operació Catalunya"

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí anuncia que demanarà a la comissió que elevi la qüestió a la Mesa del Parlament i aquesta porti el cas als tribunals

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha anunciat avui que el grup parlamentari demanarà a la comissió de l'Operació Catalunya que es porti als tribunals a tots els càrrecs públics que no compareguin a la comissió a través de la Mesa del Parlament. “Som partidaris que se'ls torni a citar tres dies després com ha proposat la presidenta de la comissió, però en qualsevol cas si després d'aquestes noves citacions, continuen sense comparèixer som partidaris d'elevar-ho a la Mesa del Parlament perquè es portin als tribunals a tots els càrrecs polítics del govern de l'Estat que es neguen a comparèixer”, ha afirmat.

Torrent ha explicat que avui s'ha sabut, perquè ho ha explicat la presidenta de la comissió d'investigació Alba Vergés, que alguns dels compareixents citats han notificat que no hi assistiran. “El president del govern espanyol, la vicepresidenta, Jorge Moragas i l'exministre de l'Interior han desestimat comparèixer davant d'aquest comissió excusant-se en un informe del Consell d'Estat”, ha explicat. “S'escuden per no comparèixer, per amagar-se i no explicar quin és el seu lligam i el seu paper amb l'Operació Catalunya”, ha afegit l'adjunt al portaveu que s'ha mostrat partidari de treballar perquè acabin donant explicacions.

“Volem saber quins lligams té la Moncloa i amb els responsables polítics en el moment que es va produir aquesta operació Catalunya”, ha demanat l'adjunt al portaveu. Torrent ha afirmat que si no venen serà per “deixadesa de les funcions” i perquè “menystenen la sobirania i la capacitat del Parlament per preguntar sobre aquesta comissió”. Per tant, si continuen negant-se a comparèixer, el grup de Junts pel Sí demanarà a la mesa de la comissió que elevi la qüestió a la Mesa del Parlament i aquesta porti el cas als tribunals.

Querella per comprar urnes D'altra banda, Torrent ha mostrat el suport del grup parlamentari a la consellera Meritxell Borràs i al secretari general de Governació que han estat notificats pel TSJC per la compra d'urnes i ha denunciat que es tracta d'un nou episodi de politització de la justícia. “No han entès res de res, el referèndum no es pot parar ni amb querelles ni amb tribunals. Allò que volen la majoria dels catalans és que això es resolgui amb política i en el marc de la democràcia”, ha afirmat. “Seguim caminant i treballant per posar el futur d'aquest país en mans dels catalans”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies