Nom de la noticia

04 Octubre 2016

Torrent: "Volem centrar el Debat de Política General en les polítiques socials i la millora de l'estat del benestar"

Les polítiques socials, la denúncia dels incompliments de l'Estat i el full de ruta seran els tres eixos principals de les Propostes de Resolució de JxSí

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent ha explicat aquest dimarts que el grup parlamentari centrarà les Propostes de Resolució que presenti al Debat de Política General en les polítiques socials, després que la setmana passada el full de ruta quedés definit en la qüestió de confiança. “La qüestió de confiança va servir per reconstruir la confiança parlamentària i va quedar clar el full de ruta. Ara volem centrar el Debat de Política General en les polítiques socials i la millora de l'estat del benestar”, ha dit.

Torrent ha explicat que hi ha tres grans eixos en les Propostes de Resolució que presentarà Junts pel Sí: un primer al voltant de l'estat del benestar; un segon per denunciar els incompliments de l'Estat; i un tercer sobre el full de ruta.

Sobre el bloc social, Torrent ha anunciat que es proposarà que les prioritats siguin salut, (desplegar un model d'atenció integral que tingui en compte l'entorn sòcio-econòmic del malalt, posar l'accent en polítiques de salut mental, i aprovar el Pacte d'Accessibilitat, per reduir els temps a les llistes d'espera); ensenyament (prioritzar els ajuts per a menjadors i per al transport escolar en els centres d'educació especial); i afers socials (revisar el catàleg de serveis socials, recuperar al 2017 la Renda Mínima d'Inserció com a dret subjectiu retornant als nivells de cobertura anteriors a 2011, i incorporar els joves que quedin fora de la Garantia Juvenil); i habitatge (garantir el dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió). “És una de les prioritats del Govern i una política bàsica de país”, ha afirmat.

Torrent ha explicat que hi haurà també un seguit de propostes on es denunciarà els incompliments de l'Estat i els atacs sistemàtics a la sobirania del Parlament, i es plantejarà al Govern que faci tot el possible per recuperar els impostos tombats. “Ja no estem en una fase de reclamació, sinó en una en què ens ha de permetre construir estructures d'estat”, ha sentenciat Torrent

Finalment, Torrent ha avançat que el grup parlamentari treballa en una proposta conjunta sobre el referèndum amb la CUP i en una altra, que presentarà CSQP. “Estem treballant amb els grups amb qui compartim totalment o parcial el full de ruta amb l'objectiu que es reforci i es consolidi la feina de la majoria independentista al Parlament”, ha afirmat Torrent, que s'ha mostrat convençut que es podrà tancar un acord. “La proposta és referèndum o referèndum i ara s'ha de materialitzar”, ha conclòs. A més, les Propostes de Resolució de JxSí insten el Govern a avançar en la creació d'estructures d'estat, com desplegar la hisenda catalana i dotar-la dels instruments necessària per recaptar tots els tributs a Catalunya; desplegar l'agència de protecció social; crear un cos propi d'inspectors d'Ensenyament; i internacionalitzar el procés ampliant la xarxa de delegacions, entre d'altres.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies