Nom de la noticia

29 Setembre 2016

Turull: “Anem tots a totes i anem a la una, amb més determinació democràtica per aconseguir la independència”

Subratlla que “no s’ha aigualit ni alentit en res el que hi havia previst” i que Junts pel Sí “tindrà a punt al mes de juny les lleis de desconnexió”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha afirmat que “malgrat les moltes dificultats que han anat sortint no s’ha aigualit ni alentit en res el que hi havia previst” i “som allà on vam dir que seríem”. En la seva intervenció durant la qüestió de confiança al Parlament, ha assegurat que “la feina l’estem fent” i que “per la via dels fets es demostra el coratge i la determinació”. “Anem tots a totes i anem a la una, amb més determinació democràtica per aconseguir la independència”, ha afegit Turull. En aquest sentit, ha deixat clar que Junts pel Sí “tindrà a punt al mes de juny les lleis de desconnexió per poder fer amb rigor i certesa el trànsit de la llei a la llei”.

Turull considera que avui “estava en joc també la confiança de centenars de milers de persones que no han parat d’empènyer des de l’anonimat per arribar a on som” i que el resultat a favor d’aquesta qüestió de confiança “pot donar un nou impuls final i que aquesta gent se senti corresposta”. I és que “hem vingut al Parlament a fer un nou Estat perquè tenim tota la legitimitat democràtica per fer-ho ja que així ho van determinar les urnes”. Turull ha indicat que “no ens fan por les urnes i tenim interioritzat amb totes les conseqüències que els nostres únics amos són els ciutadans de Catalunya”. “Cap amenaça de cap tribunal ni cap fiscal ens aturarà, ni cap de les múltiples actuacions d’un Estat convertit en claveguera”, ha afegit.

“Això va de democràcia i posar les urnes, donar la veu a la gent, és enfortir-la i tractar a les persones com a ciutadans i no com a súbdits”, ha assegurat Turull. El president del grup de JxSí ha afirmat que “per la via de l’aprofundiment democràtic és com es pot incorporar més gent a la causa que Catalunya esdevingui un Estat independent”. “Molts , estem segurs, faran el pas, no pas per qüestions de conviccions independentistes a l’ús, sinó que faran el pas si veuen que els ciutadans seran actors protagonistes i no purs espectadors o súbdits en cada pas rellevant, en contrast amb un Estat espanyol d’una qualitat democràtica cada cop més i més deficitària”, ha afegit.

Turull ha reiterat la vinculació de la confiança amb els pressupostos perquè “per l’excepcionalitat del que anem a fer no es pot anar a batzegades”. És per això que ha destacat que “no és lògic fer confiança a unes mesures però impedir disposar dels recursos per tirar-les endavant”. “Si cal estar preparats en estructures d’Estat, en donar també un impuls a l’acció exterior i en preparar tota la logística del referèndum; no té lògica dir sí, però sense calers, perquè ratllaríem el ridícul”, ha assenyalat Turull, per qui “això no vol dir un xec en blanc”.

Finalment, ha posat èmfasi en “el convenciment que el dia a dia de la gent serà molt millor quan disposem dels mateixos instruments de decisió que qualsevol Estat normal d’Europa i disposem dels nostres recursos propis”. “No hem de parar d’explicar que tot això no va de banderes ni d’identitats, això va de dignitat i, sobretot, de viure millor”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies