Nom de la noticia

09 Novembre 2016

Turull: “Avui 9N fem un acte de reafirmació i diem, malgrat les males arts de l’Estat, que no ens apartarem de l’objectiu i que el futur de Catalunya el decidiran els ciutadans”

El president Puigdemont afirma que “la millor manera de mantenir-nos fidels al compromís de la gent i a l’encàrrec del Parlament és fer que aquest propòsit es converteixi en realitat i la realitat es diu referèndum per la independència de Catalunya al 2017”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha aprofitat la sessió de control del ple del Parlament, celebrada avui 9 de novembre, per a fer “un acte reafirmació de la nostra voluntat per tirar endavant els compromisos amb els ciutadans; reafirmació que el futur de Catalunya el decidiran els ciutadans i no els tribunals; reafirmació que, malgrat les males arts de l’Estat, no ens apartarem del full de ruta previst; reafirmació que no ens apartarem de l’objectiu que és que els ciutadans puguin viure millor”.

Turull ha destacat que el 9N és una data que “marca un abans i un després al nostre país”. “El 9N de 2014 vam viure l’acte d’afirmació nacional més potent davant les amenaces de l’Estat, quan 2’5 milions de catalans van posar una papereta dins d’una urna i això per alguns és un delicte”, ha explicat. I el “9N de 2015 amb la declaració d’inici del procés cap a la independència, que també es va produir malgrat les amenaces de l’Estat, vam viure l’acte de determinació més gran d’aquest Parlament quan 72 diputats van votar a favor de la resolució, un fet que per alguns també resulta un delicte”.

“Democràcia, afirmació i determinació són els elements que han inspirat i inspiren el procés que viu Catalunya”, ha reblat Turull, qui ha apuntat que això “no està renyit amb la voluntat permanent de diàleg amb l’Estat espanyol; amb el que sí que està renyit és amb què no siguin els ciutadans els que tinguin darrera paraula”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha subratllat que “el poble de Catalunya ha comparegut tantes vegades com se li ha demanat i això contrasta amb la incompareixença reiterada de l’Estat espanyol”. “Persistentment, el poble de Catalunya de manera rotunda, democràtica, pacífica i exemplar, s’ha manifestat sempre en una direcció determinada: El futur és a les nostres mans”, ha afegit.

En aquest sentit, el president Puigdemont ha criticat que “l’única resposta no és política, és judicial” i ha assenyalat que “la millor manera de mantenir-nos fidels al compromís de la gent i a l’encàrrec del Parlament és fer que tot aquest propòsit es converteixi en realitat i la realitat es diu referèndum al 2017 per la independència de Catalunya”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies