Nom de la noticia

01 Juny 2016

Turull: “Des del Parlament estem complint amb el que ens vàrem comprometre el 9N: som allà on teníem previst i en el temps previst”

El president Puigdemont anuncia que “aquesta setmana el Parlament tindrà totes els accions concretes que el Govern ja ha fet” i “permetrà comprovar que els drets socials ni s’anul·len ni se suspenen”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull ha subratllat que “des del Parlament estem complint amb el què ens vàrem comprometre el 9N”. “En el Parlament som allà on teníem previst ser i en el temps que teníem previst”, ha afegit. Turull feia referència a mesures com constituir la Comissió del Procés Constituent, “que s’està coordinant amb entitats perquè properament pugui haver una gran onada de participació en aquest procés”; constituir les tres ponències de lleis bàsiques per esdevenir un Estat, “que estan fent la feina fins el punt que ahir vàrem presentar proposició de llei de creació de l’agència catalana de protecció social”; i la presentació “d’uns pressupostos que donin impuls i garanteixin la creació d’estructures estat, donin impuls a tota l’acció exterior, impuls al procés constituent i impuls al pla de xoc social”.

En la sessió de control al Govern del Ple del Parlament, Turull ha explicat que “el 27S vàrem rebre un mandat democràtic molt clar per part del poble de Catalunya i el 9N amb una declaració solemne vàrem ratificar el nostre compromís per fer possible aquest mandat i ens vàrem posar deures explícits”. Aquests deures que “consten a la declaració del 9N i al seu annex, en el que correspon al Parlament s’estan fent”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha assenyalat que “ens sentim plenament vinculats als acords adoptats” i ha posat com a exemple que “tenim un termini de 60 dies per presentar l’estat d’execució de totes les mesures incloses a l’annex però ho farem aquesta setmana”. “El Parlament tindrà totes els accions concretes que el Govern ja ha fet en compliment del compromís parlamentari”, ha assenyalat. El president Puigdemont ha remarcat que “l’anàlisi del document que entrarem permetrà comprovar que els drets socials ni s’anul·len ni se suspenen” i que en àmbits com energia, habitatge o refugiats, “es veuran decisions concretes del Govern”. En aquest sentit, ha alertat que “moltes de les mesures que depenen d’aquella declaració exigeixen tenir una consignació pressupostària”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies