Nom de la noticia

22 Gener 2016

Turull: “El govern en funcions del PP acaba un mandat decadent, amb tics antidemocràtics i amb un atac frontal al parlamentarisme”

Des de Junts pel Sí respon a l’anunci del govern espanyol de recórrer les atribucions de la conselleria d'Exteriors i la Comissió d'Estudi del procés constituent al TC

Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí, ha assegurat aquest migdia des del Parlament de Catalunya que “el govern en funcions del PP acaba un mandat de la manera més decadent, amb tics antidemocràtics i amb un atac frontal al parlamentarisme”. Turull ha respost així a l’anunci del Consell de Ministres d’aquest divendres, un cop s’ha fet públic que el govern espanyol recorrerà les atribucions de la conselleria d’Exteriors i la Comissió d’Estudi del procés constituent al Tribunal Constitucional. El president de Junts pel Sí al Parlament ha lamentat que “una vegada més, el Govern del PP intenta donar una resposta judicial al que són demandes polítiques”.

D’una banda, pel que fa a la Comissió d’Estudi del procés constituent, Turull ha evidenciat que el posicionament del govern espanyol “és una greu contradicció amb el del PP al Parlament”. “El mateix PP del Parlament de Catalunya va dir que si era una Comissió d’estudi no passava res perquè s’ha de poder escoltar, parlar, debatre i estudiar sobre tot, i que la intentarien combatre políticament”, ha afegit Turull recordant el posicionament del grup parlamentari del PP.

D’altra banda, pel que fa a les atribucions de la conselleria d’Exteriors, Turull ha assenyalat que “el govern del PP vol que els catalans ens quedem tancats, sense poder fer cap acció que pugui beneficiar el conjunt de Catalunya”. El president del grup parlamentari de Junts pel Sí ha recordat que “davant de l’alt nivell d’internacionalització de l’economia catalana i d’un procés tan democràtic com el que viu Catalunya, els fa por que es pugui explicar al món”. Turull ha contrastat que “mentre el govern espanyol retrocedeix a marxes forçades cap el segle XVIII, nosaltres avancem cap a la meitat del segle XXI”. Des de Junts pel Sí ha recordat que l’Estatut reconeix competències en aquesta matèria.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies