Nom de la noticia

18 Maig 2016

Turull: "El govern espanyol combat l'acció exterior de la Generalitat d'una manera grotesca i delirant"

El president Puigdemont ha afirmat que “seguirem fent acció exterior perquè Catalunya interessa”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull ha preguntat al president de la Generalitat Carles Puigdemont sobre el seu capteniment en relació a la política exterior del seu Govern i ha afirmat que “el govern espanyol combat l'acció exterior de la Generalitat d'una manera grotesca i delirant”.

Segons Jordi Turull, “l'acció exterior ha de ser per a JxSí una de les prioritats d'aquesta legislatura per diversos motius: per poder explicar el procés que viu Catalunya pel mandat democràtic del 27S i perquè tenim la determinació per esdevenir un país independent”. Per a Turull “per una economia tan internacionalitzada com la catalana, el Govern fa el possible tant pel que fa a les exportacions com per la captació d'inversió estrangera” i això té com a conseqüència “dinamitzar l'economia i crear llocs de treball que és el que tothom vol”.

El president del grup parlamentari de JxSí ha subratllat que “hem vist que des de l'inici de la legislatura el mateix President, el Vicepresident, el conseller Romeva i d'altres tenen una agenda internacional” i ha constatat que “allò que esdevé una priorat per a Catalunya esdevé una prioritat per l'Estat combatre-la”. Turull ha lamentat que es faci “molta mofa sobre els viatges del President que ha acabat en què l'Estat espanyol ha hagut de destinar funcionaris de les ambaixades a fer una mena de Mortadelo i Filemón perseguint consellers i destinant ambaixadors especials per explicar per què s'ha de combatre el que passa a Catalunya”.

El president de la Generalitat ha afirmat que “tal com vaig explicar quan se’m va preguntar sobre les conseqüències de la suspensió de la conselleria, reitero que el Govern seguirà fent política exterior, i la prova és que hem estat voltant pel món on només ens reben sinó que tenen interès a escoltar-nos i fan moltes preguntes”. El President ha subratllat que “seguirem impulsant Catalunya al món perquè dóna resultats i la xifra de negoci de les empreses que exporten va creixent ja que hi ha molta gent que treballa des d'oficines d'arreu del món per captar oportunitats de negoci”. El President ha reblat la seva intervenció afirmant que “ho seguirem fent perquè Catalunya interessa”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies