Nom de la noticia

26 Abril 2017

Turull: “El problema per l’oposició no és la reforma del reglament del Parlament sinó la determinació de tirar endavant el mandat de la ciutadania”

El president de JxSí afirma que la modificació amplia drets dels grups parlamentaris i “s’adapta a les noves exigències de la ciutadania fent que no hi hagi buits legals”

El president del grup de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha defensat la proposta de reforma del reglament del Parlament ja que amplia drets dels grups parlamentaris i “s’adapta a les noves exigències de la ciutadania fent que no hi hagi buits legals”. Turull ha subratllat que aquesta reforma “segueix tots els mecanismes que preveu la llei, és perfectament legal i democràtica” i ha retret a l’oposició que “per vostès, el problema no és la tramitació per lectura única, que inclou la reforma, sinó la tramitació”. “El problema no és la reforma del reglament, sinó la determinació del Parlament de tirar endavant el mandat de la ciutadania”, ha reblat.

Turull ha desgranat els set aspectes més destacats que inclou la reforma del reglament i que beneficiaran a tots els grups. En primer lloc, que “les persones designades per aquest Parlament tinguin l’obligació de comparèixer quan hi hagi una majoria que ho reclami”. Turull ha explicat que en aquests moments “no tenim un instrument legal i ens hem trobat amb moltes queixes quan les persones citades no han comparegut”. En segon lloc, ha explicat Turull, “les meses de les comissions amb l’ordre del dia s’han d’adequar a la conciliació horària”.

La tercera mesura destacada és “la possibilitat de delegació del vot no només al plenari sinó també a les comissions, on es produeixen el 80% de les votacions”. La integració de les iniciatives legislatives que tenen el mateix objecte en una sola ponència és un altre dels punts de millora que incorpora la reforma del reglament. A més, es permet que els impulsors d’una iniciativa legislativa popular (ILP) participin amb veu i sense vot a les ponències.

Finalment, i respecte a les tramitacions per lectura única, Turull ha assenyalat que el fet que “es pugui sol·licitar per part de qualsevol grup parlamentari (només ho pot fer el Govern ara mateix) i que hi hagi dret a veto dels grups, independentment de si és un grup gran o petit, beneficia a tots”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies