Nom de la noticia

21 Desembre 2016

Turull: “El procés contra la presidenta Forcadell visualitza al món el contrast entre els que defensem el referèndum i la democràcia i els que defensen la querella i la imposició”

El president del grup de JxSí afirma que “la cimera serà una demostració de la determinació i de la transversalitat política i social dels partidaris del referèndum”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha contraposat “la determinació i radicalitat democràtica” del procés amb “la ceguesa política, l’immobilisme i la fòbia a l’aprofundiment democràtic de l’Estat espanyol”. En una pregunta a la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha assegurat que la declaració de la presidenta Forcadell divendres passat “va visualitzar aquest contrast entre democràcia o imposició”. “L’Estat espanyol segueix fent-se el sord i optant per l’amenaça, el joc brut i la judicialització. Allà on la gent vol posar una urna, l’Estat hi posa una querella”, ha reblat.

Turull ha recordat que la revista Time ha inclòs el referèndum de Catalunya dins de les previsions per 2017 i ha assegurat que és una mostra que “tothom té interioritzat, dins i fora de Catalunya, que hi haurà referèndum i sap de la determinació del Govern i de la immensa majoria del poble de Catalunya que vol trobar en les urnes la solució al seu futur polític”. En aquest sentit, ha apuntat que la cimera de divendres “serà una demostració de la determinació i de la transversalitat política i social dels partidaris del referèndum”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha citat nombrosos exemples que posen de manifest que l’expectació i la percepció que hi ha arreu del món respecte a Catalunya: “la Conferència de Parlaments Regionals Europeus ha donat suport a la presidenta Forcadell; hi ha el suport explícit de la presidenta de l’Assemblea Nacional gal·lesa, 22 diputats del Parlament britànic han signat una moció instant a l’Estat espanyol a deixar de judicialitzar la política; el suport de representants de la República d’Irlanda i d’electes d’Escòcia; 14 diputats suïssos han demanat al Govern Federal que expressi la seva preocupació pel procés penal a Catalunya; Eurodiputats escocesos i eslovens; i una carta adreçada ahir pel president del Parlament de Flandes al Govern espanyol”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies