Nom de la noticia

07 Febrer 2016

Turull: "El que fa govern de l'Estat amb les Terres de l'Ebre, no s'atreveix a fer-ho amb Portugal"

Germà Bel qualifica les polítiques del govern espanyol de pròpies del segle XIX i l'acusa de tractar les Terres de l'Ebre al marge i independentment del procés , com una colònia susceptible de depredació

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha assistit aquest migdia a la manifestació en contra del Pla Hidrològic del govern espanyol i ha subratllat que aquest “fa amb les Terres de l'Ebre i el riu, allò que no s'atreveix a fer amb Portugal”. Turull hi ha assistit amb una àmplia delegació de diputats de Junts pel Sí i ha atès els mitjans de comunicació, acompanyat pel cap de llista per Tarragona i les Terres de l'Ebre, Germà Bel. Bel ha assegurat que la política ambiental del govern de l'Estat és “pròpia del segle XIX” i ha concretat que “al marge i independentment del procés”, “es tracta les Terres de l'Ebre com una colònia susceptible de depredació”.

Turull ha apuntat que amb el Pla Hidrològic “tenim una mostra més que allò que ens estimem, la terra, i tot el que pot generar progrés econòmic i social és directament atacat”, motiu pel que ha mostrat el rebuig frontal, remarcant la posició de Junts pel Sí “des d'un punt de vista ecològic i també des del punt de vista dels regants”.

Bel ha destacat que la manifestació que ha tingut lloc avui a Amposta reafirma la cohesió social i territorial de les Terres de l'Ebre dins de Catalunya. “Els de la costa i el Delta sabem el que els importa a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre, i la Terra Alta i la Ribera els preocupa allò que ens passa a la costa i al Delta”, ha apuntat. “Avui donem un pas més com a comunitat política i fem propostes i exigències, i a la nova Catalunya estem i estarem disposats a fer-les”, ha conclòs.

Els diputats de Junts pel Sí que han assistit a la manifestació: Jordi Turull, Germà Bel, Lluís Llach, Antoni Castellà, Montserrat Candini, Ferran Civit, Gerard Gómez del Moral, Fabian Mohedano, Montserrat Palau, Meritxell Roigé, Marc Sanglas, Jordi Sendra, Anna Simó, Roger Torrent i Montserrat Vilella.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies