Nom de la noticia

29 Juny 2016

Turull: “El que veiem aquests dies és un Estat convertit en claveguera per atacar el procés català i desprestigiar l’honorabilitat de moltes persones”

En la sessió de control del Ple del Parlament, el president Puigdemont afirma que “no només ens convé canviar d’Estat, ens convé canviar d’època perquè tot això que està passant és d’una època en blanc i negre”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha afirmat que els esdeveniments fets públics darrerament, com les converses entre el Ministre de l’Interior i el director de l’Oficina Antifrau però també que s’hagi encausat el president Mas i les exconselleres Ortega i Rigau per posar les urnes, són “d’extrema gravetat” i demostren que “ens convé quan abans millor ser un Estat independent”. “Aquests dies hem vist com actuen les clavegueres de l’Estat, o millor dit, hem vist un Estat convertit en claveguera per atacar el procés i desprestigiar l’honorabilitat de moltes persones”, ha afegit.

En una pregunta al president Puigdemont durant la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha mostrat el suport del grup parlamentari a totes les persones implicades en el 9N. “Hem sentit com el Ministre del Règim Anterior es vantava d’utilitzar fiscals, jutges i grups mediàtics amb el propòsit de destruir persones”, ha explicat Turull. “I ahir aquests fiscals i jutges que afinen tant van fer públic que portaran al banc dels acusats a polítics per posar les urnes i consultar els ciutadans”, ha continuat Turull, per qui estem davant “d’un judici a la democràcia i un procés als dos milions de persones que van anar a votar”.

L’única alternativa, construir un Estat independent

En la seva resposta, el president Puigdemont ha assegurat que “no només ens convé canviar d’Estat, ens convé canviar d’època perquè tot això que està passant és d’una època en blanc i negre, una època de la qual pensàvem que podíem sortir i veiem tristament que això ha estat un fracàs”. El president Puigdemont ha afirmat que “a la llum dels resultats de les eleccions espanyoles, és evident la incapacitat de gestionar complexitats i que les opcions de convocar un referèndum sÍ que vaguen per l’espai sideral”. En aquest sentit, ha alertat que “l’única alternativa que tenim com a país és posar-nos a caminar de manera decidida i irreversible per constituir-nos en un Estat independent, europeu, modern i democràtic en el que no sigui possible que un Ministre de l’Interior persegueixi els seus adversaris polítics utilitzant recursos públics, la judicatura i la fiscalia pensant que és de la seva propietat i obviant que allò està al servei del bé comú”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies