Nom de la noticia

19 Octubre 2016

Turull: “El referent de l’Estat espanyol són els tribunals; el nostre, són les urnes”

El president Puigdemont critica que “dels més de 400 recursos de l’Estat contra ajuntaments catalans, cap d’ells ha estat per no protegir correctament a les persones; tots són per qüestions simbòliques i identitàries”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha lamentat que “el referent de l’Estat espanyol són els tribunals; el nostre són les urnes”. En la seva intervenció a la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha recordat que en la darrera sessió “es va aprovar per una amplíssima majoria el referèndum per culminar el procés cap a la independència i es va expressar la voluntat que es fes de manera acordada amb l’Estat, deixant clar que no ens quedarem de braços creuats”.

Sobre aquest aspecte, ha criticat que l’Estat hagi respost amb “les seves pitjors formes”, amb “el menyspreu a la institució de la Generalitat no assistint a la seva conferència del President Puigdemont a Madrid, com sí van fer molts ambaixadors, i una intensificació de la judicialització de la vida política a Catalunya”. Turull feia referència a casos com “la querella contra la presidenta Forcadell, contra l’alcaldessa Berga, la persecució a molts ajuntaments per obrir el 12 d’octubre o les impugnacions de totes aquelles lleis que aprovem al Parlament”. “Serà un no parar però nosaltres no pararem i seguirem amb el mandat democràtic del 27S”, ha reblat.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha assegurat que “el furor judicial del Govern espanyol és inversament proporcional al seu coratge polític i compromís democràtic”. “És una trista resposta”, ha continuat, “però no defallirem convençuts que en el dilema entre protegir a les persones o blindar l’Estat, hem d’aconseguir un Estat que prefereixi protegir persones”. En aquest sentit, el president Puigdemont ha criticat l’actitud del Govern espanyol i ha explicat que “dels més de 400 recursos de l’Estat contra ajuntaments catalans, cap d’ells ha estat per no protegir adequadament a les persones, tots ells són per qüestions simbòliques i identitàries que no serveixen per millorar la vida dels ciutadans”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies