Nom de la noticia

30 Novembre 2016

Turull: “Els fets demostren que no hi ha un canvi d’actitud de l’Estat i que de diàleg res, és una gran operació monòleg”

El president del grup de JxSí afirma que la demanda contra la presidenta Forcadell, el suplicatori de Francesc Homs o la suspensió del jutge Vidal, demostren que “l’operació diàleg és una campanya publicitària”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha afirmat que “fa unes setmanes que assistim a una campanya publicitària anomenada operació diàleg però que no va acompanyada de cap fet que acabi demostrant un canvi d’actitud de l’Estat vers Catalunya”. En una pregunta al president Puigdemont en la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha assegurat que “en comptes d’operació diàleg li haurien de dir operació monòleg perquè només es pot parlar del que ells volen i, en canvi, d’allò que interessa a milions catalans, no es pot parlar”.

Turull ha posat diversos exemples que posen de manifest que “aquesta operació diàleg és, en realitat, un monòleg”. En aquest sentit, ha recordat que “avui els lletrats del Parlament estan declarant per una demanada contra la presidenta Forcadell; que es va votar a favor del suplicatori de Francesc Homs per posar les urnes o que es va suspendre el jutge Vidal perquè es pot ser magistrat i col·laborar amb la FAES però no amb la independència”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha reiterat que “fa anys que estem asseguts en una mesa de diàleg però a l’altra banda no hi ha ningú”. “El que passa a Catalunya no passa a cap altre lloc i ens hem guanyat el dret a ser reconeguts de manera diferent al sistema comú”, ha continuat el president Puigdemont per qui “si no es parteix d’aquí vol dir que no hi ha voluntat de diàleg, hi ha voluntat de diluir i emmascarar el que està passant”.

En aquest sentit, el president Puigdemont ha assegurat que “les solucions comunes a un problema diferent no serveixen” i ha subratllat que “fugir d’aquest esquema és un episodi més d’una operació de propaganda, estem aquí per fer possible el que els ciutadans ens han encarregat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies