Nom de la noticia

31 Maig 2017

Turull: “Els que no paren de colpejar la democràcia tenen la gosadia de dir que som colpistes els que volem posar les urnes”

El president Puigdemont reclama a l’Estat que aclareixi què vol dir estar disposat a tot per impedir el referèndum: “Ja n’hi ha prou de jugar amb aquesta ambigüitat i flirtejar amb els confins de les costures del sistema democràtic”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha deplorat l’escalada de declaracions que s’està produint els darrers dies per part d’alguns representants de l’Estat i ha posat com a exemple titulars com que “el president Puigdemont vol fer un referèndum en comptes d’escoltar els catalans; que l’Estat evitarà la mala imatge mundial que es vegin urnes a Catalunya o que l’Estat està disposat a tot per impedir el referèndum”. En aquest sentit, Turull ha criticat que “els que no paren de copejar la democràcia tenen la gosadia de dir que som colpistes els que volem posar les urnes”.

En una pregunta al president Puigdemont en la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha citat “l’Operació Catalunya; l’Informe del Síndic de Greuges, alertant de la regressió democràtica que suposen algunes lleis; l’afebliment de la separació de poders o la persecució de càrrecs públics com a fets que demostren que qui colpeja la democràcia és l’Estat”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha afirmat que aquestes declaracions “ens animen” i ha subratllat que “aquest és un camí que va començar democràticament i que acabarà democràticament”. El president Puigdemont ha assegurat que “aquestes expressions descriuen molt bé el seu capteniment democràtic” i ha remarcat que “seria hora que ens expliquessin què vol dir està disposat a tot; està disposat a utilitzar la força el Govern espanyol contra Catalunya?”.” Ja n’hi ha prou de jugar amb aquesta ambigüitat i flirtejar amb els confins de les costures del sistema democràtic”, ha reblat el president.

“Ni dissuadir, ni replantejar, ni rectificar, ni recular, animar”, ha continuat el president Puigdemont. “Nosaltres votarem i decidirem i animo a tothom que se senti demòcrata, encara que no sigui partidari de la independència de Catalunya, a distingir entre el camp de la democràcia i el camp de la no democràcia”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies