Nom de la noticia

27 Juliol 2016

Turull: “Estem representant el poble de Catalunya i no admetem cap amenaça pels vots i les opinions que emetem”

“Com es pot demanar a un Parlament democràtic que no parli d’un tema que interessa a més de 2 milions de ciutadans?”, pregunta el president del grup de JxSí

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull ha afirmat que els diputats del Parlament “estem representant el poble de Catalunya i no admetem cap amenaça pels vots i les opinions que emetem”. En una intervenció a la cambra catalana, Turull ha assenyalat que “estem aquí perquè ens hi van posar els ciutadans i ens devem a les seves ambicions" i s’ha preguntat “com es pot demanar a un Parlament democràtic que no parli d’un tema que interessa a més de 2 milions de ciutadans?“, en referència a les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

Turull ha recordat l’article 57.1 de l’Estatut de Catalunya, que estableix que “els membres del Parlament són inviolables pels vots i les opinions que emetin en l’exercici de llur càrrec”. El president del grup parlamentari de JxSí ha destacat que “el contingut del Ple d’aquesta setmana relliga moltes coses del que ha estat aquesta legislatura: per una banda, la determinació del nostre grup parlamentari per fer possible el mandat democràtica del 27S i per altra la contínua amenaça de tots els estaments de l’Estat que arriba a nivells ridículs”.

Per Turull, “la determinació el que s’ha de fer és practicar-la més que predicar-la”. En aquest sentit, ha criticat CSQP perquè “molt puny alçat, molta samarreta, però a l’hora de la veritat el que volen és una revolució amb el permís de l’autoritat pertinent”.

Finalment, Turull ha volgut posar en valor que “som allà on ens vam proposar ser” i ha posat com a exemple que en aquesta sessió plenària es votarà “la llei de l’Agència Catalana de Protecció Social i les altres dues lleis anomenades de desconnexió avancen a bon ritme”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies