Nom de la noticia

04 Maig 2016

Turull: "Habitatge i pobresa energètica són temes de sensibilitat i l’Estat no en té i actua amb sectarisme”

El president del grup de JxSí critica que la resposta de l’Estat a les dues reunions mantingudes siguin “més recursos al TC i més suspensions de normatives en temes nuclears per la defensa dels drets dels ciutadans de Catalunya”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha destacat que els recursos presentats pel govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC) respecte a les mesures socials en àmbits com habitatge o pobresa energètica “no són conseqüència de batalles polítiques, són un tema de sensibilitat i en el cas de l’Estat s’ajunta el seu sectarisme amb no tenir sensibilitat”. Turull ha criticat que, després de les dues reunions celebrades amb el govern espanyol, la seva resposta hagi estat “més recursos al TC i més suspensions de normatives en temes nuclears per la defensa dels drets dels ciutadans de Catalunya”.

En la pregunta al president Puigdemont durant la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha recordat que en els darrers quinze dies s’han dut a terme dues reunions al màxim nivell amb el govern espanyol en funcions, en les quals es van plantejar dos grans temes: “Traslladar la determinació del Parlament i del Govern per complir el mandat democràtic del 27S i els més de quaranta temes sobre el dia a dia que afecten negativament als ciutadans”. A més, es va fer una petició a l’Estat: “que deixi d’abusar de la seva prerrogativa per demanar la suspensió del que aprovem al Parlament i que genera drets a les persones més vulnerables o que ens permeten més recursos per destinar als ciutadans”. Però la resposta del govern espanyol ha estat “més del mateix”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha afirmat que “quinze dies després d’haver fet un intent, practicant el diàleg amb propostes, el fracàs i la dimissió espanyola és rotund”. “En quinze dies hem trobat recursos al TC que fan mal a la gent que pateix més”, ha reblat. En aquest sentit, ha assegurat que “quan vam tenir notícia dels recursos i de la decisió política de demanar els efectes suspensius, la resposta és clara: Hem entès el missatge. Senyor Rajoy hem entès el missatge i anirem tirant”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies