Nom de la noticia

17 Maig 2017

Turull: “L’acord per la Renda Garantida no deixa ningú a la intempèrie però no en base al subsidi, sinó lligat a la feina i que tothom tingui una segona oportunitat”

El president Puigdemont afirma que “ens hem de preparar com a país per dir clarament que els que tenim responsabilitats no deixarem tirats els ciutadans i que aquest Govern és garantia de drets”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha qualificat de “transcendent” l’acord assolit entre el Govern i les entitats promotores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la Renda Garantida de Ciutadania, que aconsegueix “no deixar a ningú a la intempèrie però no en base al subsidi, sinó lligat a la feina i a que tothom tingui una segona oportunitat”. “Catalunya sempre ha vinculat el seu autogovern al progrés i benestar de les persones i l’acord de la Renda Garantida de Ciutadania ho demostra”, ha afegit Turull.

En una pregunta al president Puigdemont en la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha destacat que “l’acord és coherent amb el compromís electoral de Junts pel Sí i és la prova de que treballem tant per l’horitzó nacional com pel mentrestant, pel dia a dia dels més vulnerables, i això no podia esperar”. En aquest sentit, Turull ha criticat aquells partit que “diuen que ens d’ocupar d’allò que més preocupa a la gent” i que no han fet cap esment a aquest acord.

Turull ha assegurat que “els nous perfils de persones abocades a la pobresa ha canviat i calia una nova resposta” i ha afirmat que aquest acord “pot ser efectiu per superar les situacions de desigualtat i a la vegada farà possible la seva implementació”.

En la seva resposta, el president Puigdemont va afirmat que l’acord té “una importància extraordinària” i que “hem estrenat un camí per assolir una ciutadania amb dignitat”. “Un país no es pot considerar decent si una part de la seva població està per sota dels llindars de la dignitat”, ha afegit. El president Puigdemont ha dit que “ens hem de preparar com a país per dir clarament que els que tenim responsabilitats no deixarem tirats els ciutadans i que aquest Govern és garantia de drets”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies