Nom de la noticia

10 Gener 2016

Turull: “L’acord satisfà els ciutadans que van votar independència, però està pensat perquè visquin millor 7 milions de catalans”

Des de Junts pel Sí qualifica el gest del president Mas “d’ingent i gegantí” i assegura que la trajectòria de Carles Puigdemont “l’avala com un patriota de pedra picada”

Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí, ha subratllat la vocació i la naturalesa inclusiva del procés d’independència de Catalunya, de manera que la voluntat és que creixi i augmenti la majoria assolida el passat 27 de setembre: “L’acord satisfà el 48% dels ciutadans, que van votar independència el passat 27S, però està pensat perquè visquin millor 7 milions de catalans”. Turull ho ha afirmat durant el debat d’investidura que s’ha celebrat aquesta tarda al Parlament i que ha culminat amb la investidura del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Turull ha confessat sentir l’acord d’una manera “agredolça”, “perquè les grans gestes a vegades requereixen sacrificis i generositat, com el gest ingent i gegantí del president Mas”. I ha afegit que la trajectòria política i municipal de Carles Puigdemont “l’avala com un patriota de pedra picada”.

El líder de Junts pel Sí al Parlament ha concretat que “l’acord convida a tothom a ser més partícips i més compromesos” pel que fa a la construcció del nou Estat independent. I davant d’aquesta evidència participativa ha apuntat que “el fil roig de l’acord és ampliar la base per tots els costats”, amb l’objectiu de construir un Estat “més amable, més just i més modern al servei dels ciutadans”.

Jordi Turull ha contrastat la naturalesa inclusiva i aglutinadora del procés que està vivint Catalunya amb les maneres que han ostentat les institucions de l’Estat. “Ahir, novament, davant d’un acord que representa una majoria absoluta de diputats, van donar la mateixa resposta basada en l’amenaça judicial davant d’un clam polític”, ha deplorat Turull, fent referència al comunicat fet públic ahir des del Govern espanyol. Per això Turull ha confirmat que “sabem a què ens enfrontem i no tenim por, al contrari tenim il·lusió”. “Mentre ells hi posaran fiscals i tribunals, nosaltres hi posarem urnes i paperetes. El futur polític de Catalunya no el decidirà cap tribunal, el decidiran sempre els ciutadans”, ha reblat.

El president del grup parlamentari ha assegurat que el pla de xoc social -que s’implementarà com a part del programa de Govern- evidencia que “es treballa per un horitzó, però també per un mentrestant perquè hi ha persones amb noms i cognoms que no poden esperar ni 12, ni 15, ni 18 mesos”. I en aquest sentit, davant de l’ofec estatal, la recentralització competencial ha sentenciat que “estem tips de barallar-nos per gestionar les engrunes i avui comença la legislatura per gestionar el pa sencer”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies