Nom de la noticia

25 Gener 2017

Turull: “L’Estat ha passat del discurs de la por i l'amenaça al joc dels disbarats i dels despropòsits”

El president Puigdemont destaca que “el catalanisme sempre ha estat al costat d’Europa” i afirma que la conferència de Brussel·les “aconsegueix el propòsit de fer pedagogia”

El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha fet una valoració molt positiva de la conferència que ahir el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva van celebrar a Brussel·les, i ha destacat “l’exercici de pedagogia”. “Ens vam sentir enormement representats perquè van parlar clar i serenament malgrat tots els intents de l’Estat i de la diplomàcia espanyola per tal que no sortís bé”, ha afegit. Turull ha destacat que “l’Estat ha passat del discurs de la por i l'amenaça al joc dels disbarats i dels despropòsits” i ha posat com a exemple “els intents de boicotejar la conferència de Brussel·les”.

En la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha citat alguns d’aquests despropòsits duts a terme per representants de l’Estat com “les declaracions de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria, qui va afirmar que un referèndum és una anormalitat democràtica; qualificar la conferència a Brussel·les de xerrada de bar o que el president del Govern reclami que la web de la Generalitat estigui en castellà quan fa vint anys que existeix aquesta versió”. En aquest sentit, Turull ha criticat les declaracions del delegat del Govern, Enric Millo, i ha reclamat “una disculpa pública al delegat del govern per vincular la conferència amb el traspàs d’una menor”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha remarcat que la conferència de Brussel·les “aconsegueix el propòsit de fer pedagogia” i ha assenyalat que “diem el mateix allà que aquí i a Madrid; ens volem explicar i complir amb el dret a saber”. El president Puigdemont ha afirmat “el catalanisme sempre ha estat al costat d’Europa” i ha subratllat que “cal apropar la ciutadania a les institucions i les institucions europees estan necessitades d’aquesta proximitat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies