Nom de la noticia

03 Febrer 2016

Turull: “La nostra determinació per tirar endavant el mandat democràtic del 27S és total; hem vingut a construir un Estat perquè la gent pugui viure millor”

Lamenta que el govern en funcions de l’Estat “no només estigui intentant anul·lar la comissió d’estudi del Procés Constituent sinó penalitzant els espais de diàleg i confrontació d’idees i amenaçant d’inhabilitació els diputats que els promouen”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha afirmat que “la nostra determinació per tirar endavant el mandat democràtic del 27S és total; hem vingut a construir un Estat perquè la gent pugui viure millor i tenim tota la legitimitat democràtica”. En la seva intervenció a la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha lamentat que el govern en funcions de l’Estat “no només estigui intentant anul·lar la comissió d’estudi del Procés Constituent sinó penalitzant aquests espais de diàleg i confrontació d’idees i amenaçant d’inhabilitació els diputats que els promouen”.

Turull ha recordat que, en ser escollida presidenta de la comissió, Muriel Casals va dir que aquesta havia de ser “un espai de debat, diàleg, trobada i contraposició idees, que és el pilar bàsic del parlamentarisme i de la democràcia”. “Sap greu que un govern en funcions i al·lèrgic a l’aprofundiment democràtic estigui disposat a posar en risc els elements més fonamentals del sistema democràtic”, ha afegit Turull. “No ens espanta el diàleg, ni el debat, ni la confrontació d’idees i no renunciarem a tirar endavant els nostres compromisos”, ha reblat.

En la seva resposta, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que “no és agradable haver de treballar i aplicar un mandat democràtic amb l’espasa de Dàmocles de l’amenaça constant, permanent, sistemàtica i infundada del govern de l’Estat que hauria d’estar col·laborant per fer possible l’expressió democràtica dels ciutadans d’aquest país”. En aquest sentit, ha indicat que “hem vingut a preparar un Estat per esdevenir independent amb les màximes garanties jurídiques, amb la màxima protecció de tots els ciutadans i màxima preparació de les estructures d’Estat”. I per fer-ho, “la democràcia no té altra fórmula que el debat al Parlament”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies